Jak sluníčkáři a havloidi falzifikují dějiny I.

Následující obrázek je jasným důkazem o tom, jak sluníčkáři a havloidi společně mystifikují naše dějiny. V tomto případě se jim podařilo z Cyrila a Metoděje vyrobit migranty šířící jinou než slovanskou kulturu.

Cyril a Metoděj rozhodně nebyli žádnými imigranty už jen proto, že byli na naše území pozváni knížetem Rastislavem (v roce 863) a nešířili jinou kulturu, protože usilovali o to, aby se křesťanství na našem území šířilo v rodném jazyce, tedy ve staroslověnštině.

Otázka č. 1: Kdo povolal na Moravu Cyrila a Metoděje?

Přestože Moravané za jeho vlády již znali křesťanství, požádal Rostislav byzantského císaře Michala III., aby na Moravu vyslal věrozvěsty, tedy šiřitele a učitele víry, kteří by křesťanství šířili slovanskou řečí, protože do té doby se všechna kázání vedla v latině.

 

Otázka č. 2: Kdo byli Cyril a Metoděj? Velkomoravský kníže Rastislav požádal byzantského císaře Michala III., aby k nám z Byzance vyslal věrozvěsty (učitele víry), kterým by Moravané rozuměli. Na Velkou Moravu roku 863 přichází Konstantin (později přijal jméno Cyril) a jeho starší bratr Metoděj.

 

 

 

Otázka č. 3: Odkud pocházeli Cyril a Metoděj? Oba pocházeli ze Soluně, což už je v současnosti území dnešního Řecka. Dříve toto město bylo součástí dnešní republiky Makedonie, kterou Slované osídlili už v 6. až 7. století. V 9. století se toto území dostalo pod vliv říše Bulharské.

 

 

 

Otázka č. 4: Co přinesli Cyril a Metoděj? Konstantin vymyslel nové slovanské písmo, které nazval hlaholice. (hlahol = slovo). Do slovanského jazyka přeložil se svolením papeže velkou část posvátné křesťanské knihy = Bible.

 

 

 

Více zde: http://m.pancelcino.cz/vla-dejepis/velka-morava/

 

 

Autor: Pavel Herman | pátek 7.7.2017 20:29 | karma článku: 44,60 | přečteno: 7154x