Pavel Herman

Trang An: Světové kulturní dědictví a Skull Island ve Vietnamu

3. 08. 2017 15:32:37
Ekologický resort nacházející se v provincii Ninh Binh nedaleko delty Červené řeky, který je zařazen na seznamu kulturního dědictví UNESCO od roku 2014 (FOTKY+VIDEA). K tomu navíc místo, kde se natáčel film Kong: Skull Island.

Oficiální video: Kong: Skull Island filming location: Ninh Binh, Vietnam

video //www.youtube.com/embed/86hgjvTe02c

Nádherné vodní prostředí s vápencovými horami, které má geologické stáří zhruba 250 milionů let. Zvětráváním hor s vlhkým monzunovým podnebím vzniklo mnoho údolí, jeskyní, jezer, říčních systémů a lagun. Vedle toho se ještě v Trang An nacházejí zatopené lesy, vápencové horské lesy, archeologická naleziště a historická kultura.

video //www.youtube.com/embed/I1aOXQ_CXeA
video //www.youtube.com/embed/4nwX7yUc6Os

Jednotlivá údolí jsou propojena napříč vodními jeskyněmi. V případě ekosystému se zde nachází více než 600 druhů rostlin a 200 živočišných druhů. Mnohdy se jedná o chráněné druhy jako želva pruhovaná, antilopy a levhart obláčkový nebo rostliny jako například různé druhy orchidejí nebo národní květina Vietnamu: Lotos.

video //www.youtube.com/embed/XHuwZwVYAZI
video //www.youtube.com/embed/sZfeSAsAZ7Q
video //www.youtube.com/embed/Nc1VbCjUDxY

Geologové zatím objevili 64 jeskyní a z hlediska historie a kultury je oblast bohatá na archeologické nálezy. Nálezy se netýkají jen prehistorických lidí a jejich aktivity zhruba před 30.000 lety, ale také objevů z 10. až 11. století ve starobylém měste Hoa Lu, které bylo v té době hlavním městem této oblasti.

video //www.youtube.com/embed/5wZg9PMNQgo
video //www.youtube.com/embed/w_4WQPPcfO8

Návštěvníci mohou při plavbě obdivovat vodu, která je vždy modrá a čistá. Proto se tomuto místu přezdívá „Ngoc“ (drahokam). Lodě obvykle navštěvují tři chrámy a dvanáct jeskyní (nejznámější jsou Toi, Sang, Nau, Ruou, Sinh, Si a Ba Giot).

Popis jednotlivých lokalit:

Trinh Temple je jednou z prvních zastávek, kde mají návštěvníci možnost si zapálit kadidlo. Toi jeskyně je dlouhá 320 metrů s mnoha krásnými krápníky. Strop je velmi vysoký a široký s mnoha kopulemi, ve kterých jsou ukryty různé druhy netopýrů. Návštěvníci se mohou dostat do jeskyní Sinh, Si, Ba Giot, Seo a Sown Duong. Tyto jeskyně mají délku 100 až 250 metrů.

Sangská jeskyně je dlouhá 100 metrů a ústí ve čtyřech směrech: v jeskyni Ba Giot na severu, v jeskyni Toi na jihu, v jeskyni Sang na západě a v jeskyni Seo na východě. Jeskyně Nau Ruou je dlouhá 250 metrů a podle legendy její podzemní potok spojuje různé oblasti starého města v jeskyni.

video //www.youtube.com/embed/Hnr5foQJhz0

Skull Island je domorodá vesnička, která byla otevřena 15. dubna 2017 a funguje za účelem turismu. Jedná se zhruba o 10 hektarů areálu s 36 domky vyrobených z otepů a 50 lidmi. V těchto místech byl natočen dobrodružný film Kong: Ostrov lebek, který je považován za jeden z nejvýznamnějších filmů tohoto desetiletí.

Příště 4. díl: Restaurace Gogi Grill korejského typu v Hanoji

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=616987

Autor: Pavel Herman | karma: 11.71 | přečteno: 542 ×
Poslední články autora