Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Restaurace Gogi Grill korejského typu v Hanoji (Vietnam)

4. 08. 2017 11:44:11
Jedná se o tradiční korejské grilování hovězího, vepřového nebo kuřecího masa na grilu s plynem nebo dřevěným uhlím, který je obvykle umísťován uprostřed jídelního stolu. Tuto tradici je možné spatřit na obrazech z 18. století.

Nejvíce reprezentativní oblíbenou formou grilu jsou bulgogi, což jsou tenké plátky marinované hovězí svíčkové. Dalším populárním jídlem je galbi, které je vyrobeno z marinovaného hovězího krátkého žebra. Toto korejské grilování je populární nejen mezi Korejci, ale i ve Vietnamu nebo mimo Asijský kontinent v USA.

Video: Grilování uprostřed stolu v restauraci Gogi Grill v Hanoji

Následující korejskou gastronomii budu popisovat jen velmi stručně. Jen pro informaci je sutbul uhlíkové uhlí, které je určeno pro grilování.

Marinované grilovací maso

Bulgogi je nejoblíbenější z jídel korejského grilu. Před vařením se maso marinuje se směsí sójové omáčky, cukru, sezamového oleje, česneku a pepře. Jídlo se tradičně vaří na mřížkách od grilu.

Galbi je vyroben z krátkého hovězího žebra, marinovaného v omáčce, která může obsahovat také sójovou omáčku, vodu, česnek, cukr a nakrájenou cibuli. Nejlépe chutná, když se griluje na dřevěném uhlí nebo na spálených dřevěných štěpcích.

Jumulleok je krátký steak marinovaný se sezamovým olejem, solí a pepřem. V případě Daeji bulgogi se na místo sójové omáčky používá chilly.

Chadolbegi je mísa, ve které jsou tenké plátky hovězího hrudníku, který není marinován. Je tak tenký, že je zapotřebí ho grilovat okamžitě, a to jakmile je umístěn na vyhřívanou misku. Samgyeopsal je vyroben z tlustších pásů nesoleného vepřového břicha.

Vedlejší nádobí

Gogi-gui je dodáván s různými banchanovými přílohami, které se servírují doprostřed stolu (např. zelenina, rýže, omáčky). Také například pajeori jako zelený cibulový salát, okurky, papriky, které slouží jako přílohy. Populárním způsobem konzumace při korejském grilování je zabalit maso do hlávkového salátu, přidat koření.

Odkaz na stránky: http://www.gogi.com.vn/

Příště: Vietnamské závitky Cuon ́n ́Roll a točené pivo Bia Hoi

Autor: Pavel Herman | pátek 4.8.2017 11:44 | karma článku: 9.36 | přečteno: 329x

Další články blogera

Pavel Herman

Luxusní rautový restaurant: Sen 60 Lý Thai To ve Vietnamu

Restaurace nabízí vedle vietnamské kuchyně ještě i japonskou a západní kuchyni. Vedle nádherného designu a rozumných cen restaurace nabízí velký výběr lahodných pokrmů, mořských plodů, masa a salátů nebo zmrzliny. (FOTO+VIDEO)

14.8.2017 v 14:01 | Karma článku: 11.94 | Přečteno: 240 | Diskuse

Pavel Herman

Jezero navráceného meče: Hoan Kiem Lake ve Vietnamu

V centru města Hanoje se nachází jezero místními nazývané Ho Hoan Kiem. U jezera jsou dva ostrůvky na kterých jsou památky: Želví věž (Thap Rua), Most ranního slunečního svitu (Cau The Huc) a Chrám nefritové hory (Den Ngoc Son).

13.8.2017 v 17:40 | Karma článku: 8.04 | Přečteno: 134 | Diskuse

Pavel Herman

Noční trhy Dong Xuan a Halong Market ve Vietnamu

Noční tržnice nabízejí turistům vedle romantické atmosféry i řadu suvenýrů. V severním Vietnamu jsem navštívil noční trh Dong Xuan a Halong Market, neboli obchodní centrum Bai Chay. Následující článek obsahuje fotografie a videa.

12.8.2017 v 17:10 | Karma článku: 10.96 | Přečteno: 224 | Diskuse

Pavel Herman

Hanojská Stodolní: Ulice Ta Hien ve Vietnamu

Jedna z nejnavštěvovanějších ulic Staré čtvrti v Hanoji, která je celkově dlouhá 266 metrů. Ulice nabízí nejen na skvělé čerstvé pouliční jídlo a pivo, ale také se zaměřuje na zábavu, protože je tady mnoho různých klubů.

11.8.2017 v 16:08 | Karma článku: 18.79 | Přečteno: 1192 | Diskuse

Další články z rubriky Fotoblogy

Jiří Stratil

Méně je méně a více více?

Někdy "méně" může být "méně" (jak se říká) nebo také "více", nebo naopak "více" může být "více" nebo i "méně".

17.8.2017 v 8:17 | Karma článku: 9.63 | Přečteno: 302 | Diskuse

Ladislav Vinš

To tu ještě nebylo

Tento odvážný pán si usmyslel, že vychová býčka k poslušnosti tak aby byl domácí mazlíčkem a zároveň poslouchal svého pána jako cvičený pejsek

16.8.2017 v 12:12 | Karma článku: 18.20 | Přečteno: 815 | Diskuse

Karel Boháček

Když zaútočí bobr...

Dříve byl bobr klasika. Pak začal mizet, až skoro vymizel. A dnes? Dnes není až takový problém na něj zase narazit...v mokřinách...

16.8.2017 v 12:00 | Karma článku: 23.78 | Přečteno: 1276 | Diskuse

Jiří Stratil

Bomba nad Prahou

Všichni jsme zvyklí na typické panoráma Hradčan s katedrálou sv.Víta, kde nebyla goticky dostavěna hlavní věž, neboť stavbu přerušily jiné zájmy panovníků doby husitské.

16.8.2017 v 8:11 | Karma článku: 11.89 | Přečteno: 718 | Diskuse

Jan Pražák

Haló, haló, není tu nějaký kočkomil?

Jmenuji se Mikeš a mí předkové pocházejí až z daleké Británie, ale mě osud zavál daleko od jejich domoviny. Už sedm let šéfuji rodince dvounožců kdesi v horách v samém srdci Evropy.

15.8.2017 v 20:39 | Karma článku: 26.56 | Přečteno: 735 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 14.10 Průměrná čtenost 2744
Politika, historie a cestování

SVOBODNÉ NOVINY

NETMEDIUM

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.