Noční trhy Dong Xuan a Halong Market ve Vietnamu

Noční tržnice nabízejí turistům vedle romantické atmosféry i řadu suvenýrů. V severním Vietnamu jsem navštívil noční trh Dong Xuan a Halong Market, neboli obchodní centrum Bai Chay. Následující článek obsahuje fotografie a videa.
Dong Xuan Market v noci.

Dong Xuan Market

Je trhem nedaleko jezera Hoan Kiem (ve vietnamštině Cho Dong Xuan a v angličtině přeložíme jako Springfield Market). Původně byl postaven francouzskou správou v roce 1889, později několikrát opraven a po požáru v roce 1994 zrekonstruován. Jedná se o největší a nejrušnější zastřešený trh v Hanoji. Prodejci tady prodávají vše od potravin, oblečení až po zboží pro domácnost. Otevřeno je denně od 6 hodin ráno do 19 hodin večer.

Prohlídka interiéru tržnice:

Obvykle je možné v přízemí hledat mořské plody, maso a zeleninu. V zadní části je možné narazit na čerstvé květiny a domácí mazlíčky jako psy, kočky nebo akvarijní rybičky. V horní úrovni se obvykle prodávají upomínkové předměty a čaje. Všude možně se nachází různé oblečení, látky, kabelky a řemeslné výrobky a suvenýry jako třeba vyšívané obrázky Binh Da, tradiční vietnamský klobouk Nón La nebo keramiku z Bat Trang.

Upomínkové předměty: Nón La klobouky, podtácky s perletí a vějíře.

Noční trh v Hanoji

Byl otevřen v roce 2003 nedaleko trhu Dong Xuan, který je organizován kvůli cestovnímu ruchu, protože je tady možné ochutnat tradiční potraviny, zakoupit dárkové předměty, seznámit se s tradičními řemesly. Od října 2004 je ulice Pho Dong Xuan každý večer v pátek, sobotu a neděli pěší zónou, aby bylo možné provozovat noční trh.

Fotografie nočních stánků Dong Xuan Market

Video stánků se zbožím v nočním marketu

Dochází zde k podpoře kulturních aktivit jako jsou „Ca Tru“ (komorní hudba s ženským zpěvem), „Cheo“ (satirické hudební divadlo) a hudebníci hrající na tradiční nástroje „Dan Bau“ a „Xam.“ Noční trh tak podporuje zachovávání a šíření tradiční kultury Vietnamu.

Tradiční lidová kapela.

Trhy v Halong Bay

Klasický denní trh v Ha Long se nachází na ulici Bach Dang, které je v centru města Ha Long. Jedná se o největší trh v provincii Quang Ninh. Byl postaven v roce 2003. Od té doby se začal stávat populárním místem pro místní i turisty.

Trh se otevírá každý den od 6 hodin do 18:30. V prvním patře se prodávají šperky, perly, vyšívané obrazy, perleťové mozaiky nebo elektronika. Prodávají se zde dřevěné suvenýry, oblečení, mořské produkty a různá jídla potraviny.

Mezi zajímavá jídla patří například Squid Saussage (klobása z chobotnice), Ngán (měkkýše upravené grilováním, v horké polévce nebo se smaženými nudlemi a zeleninou) nebo jiné mořské plody jako Sa Sung, Tu Thai nebo hlemýždě.

Centrum Bai Chay.

Noční trh Bai Chay v Ha Long

Obchodní centrum Bai Chai se nachází v ulici Vuon Dao a jedná se o největší a nejmodernější nákupní centrum v Halongu. Noční trh je otevřen každý den do pozdního večera. Naleznete zde více než stovku stánků, ve kterých jsou různé výrobky od řemeslné výroby, oděvů až po pleťové vody a klobouky. Turisté zde mohou zakoupit i jedinečné produkty z moře jako náhrdelníky z mušlí, hlemýžďů, dřevěných malých lodiček nebo triček a obrazů s nápisem Halong Bay.

Příště 13. díl: Jezero Navracejícího se meče: Hoan Kiem Lake ve Vietnamu.

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618514

Autor: Pavel Herman | sobota 12.8.2017 17:10 | karma článku: 13,90 | přečteno: 677x
  • Další články autora
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Politika, historie a cestování

SVOBODNÉ NOVINY

NETMEDIUM