Pavel Herman

Japonská restaurace s bufetem Kichi-Kichi

22. 08. 2017 10:26:53
Jedná se o restauraci s bufetem v japonském stylu Kichi-Kichi, kterou jsem navštívil ve Vietnamu. Veškerá jídla jsou podávána na dopravníkovém pásu, tedy podobně jako v některých sushi restauracích.

Jak vznikl tento typ restaurace?

Tento typ dopravního pásu vynalezl Yoshiaki Shiraishi, který měl problém se zaměstnanci a řízením restaurace. Inspiroval se dopravními pásy v pivovaru Asahi. Po pěti letech vývoje otevřel Shiraishi v roce 1958 první restaurační bufet s dopravním pásem jménem Mawaru Genroku Sushi ve městě Higashiosaka.

video //www.youtube.com/embed/PeKjHTMvtKg

Ze začátku sice lidé seděli u dopravníků pouze jako v bufetu, ale později se pás vylepšil i pro provoz restaurací, kde u stolu mohlo posedět 6 lidí. Boom nastal až po roce 1970, když byl tento koncept představen na Osaka World Expo. K šíření tohoto způsobu podávání jídla došlo až v devadesátých letech minulého století a v roce 2010 se značka Akindo Sushiro stala nejslavnější značkou v Japonsku.

video //www.youtube.com/embed/xxMymKfPLe8

Jaký je restaurant Kichi-Kichi v Hanoji?

Za pevnou cenu mají lidé možnost si vybírat neomezeně jídla z více než 100 specialit (americké hovězí maso, krevety, chobotničky, korejské houby nebo čerstvou zeleninu) do 6 druhů nádob včetně kotlíku na vaření. Veškeré ingredience se tedy pohybují kolem každého stolu na dopravním pásu ve stylu Kaiten-sushi.

Na závěr externí videa

video //www.youtube.com/embed/9VIb3SSDxNw

Prohlídka restaurace s bufetem včetně samotného jídla

video //www.youtube.com/embed/x0KyIk4NbJg

Prohlídka u jídelního stolu

Příště 18. díl: Supermarket Aeon Mall a projížďka po ekologické čtvrti ve Vietnamu.

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=620451

Autor: Pavel Herman | karma: 14.06 | přečteno: 372 ×
Poslední články autora