Pavel Herman

Supermarket Aeon Mall a projížďka po ekologické čtvrti ve Vietnamu

25. 08. 2017 16:59:39
Zatímco Aeon Mall je klasickým supermarketem v centru Hanoje, ve kterém je možné najít vedle značek z Asie také západní značky, tak Rung Co (Palm Forrest) je konceptem ekologického bydlení ve Vietnamu.
video //www.youtube.com/embed/C5nH9NKe_5w

Historie AEON MALL

AEON MALL existuje na trhu téměr 250 let a je jednou z největších maloobchodních sítí na světě. Společnost byla založena v roce 1758 v Japonsku. Dnes se jedná o jednu z největších maloobchodních sítí nejen v Japonsku, ale i dalších zemích v Asii. Vietnamská vláda plánuje otevřít do roku 2020 kolem 20 poboček.

AEON MALL ve Vietnamu

V roce 2011 došlo se souhlasem lidového výboru HCMC k zahájení činnosti pobočky AEON Vietnam, kterou založila Vietnam Company Limited. Tato společnost investuje do stavebnictví, organizace, řízení a obchodu. Zaměřuje se také na moderní nákupní centra, obchodní domy General Merchadies (GMS) a supermarkety. Také provozuje další obchodní činnosti týkající se dovozu, vývozu nebo obchodního průzkumu.

video //www.youtube.com/embed/Yx02BB1FGgo

Cenově výhodné nakupování:

Kuriozity:

Vláček pro děti

video //www.youtube.com/embed/_oqlU7SPAq8

Parkoviště pro motorky:

video //www.youtube.com/embed/S9Jt3m6I1r0

Místní značka oblečení:

Ekopark Rung Co (Palm Forrest)

Cílem Ekoparku Rung Co je rozvoj městských obcí v provincii Hung Yen, který bude zřejmě dokončem v průběhu let 2020 až 2030 s výhledovým plánem do roku 2050. Ekopark se nachází 4 kilometry od vesnice Bat Trang, která se zabývá výrobou keramiky (od mostu Thanh Tri) a 13 kilometrů od jezera Hoan Kiem v centru Hanoje.

Projektu se říká Ekopark a byl naplánován s myšlenkou založit první rezidenční komunitu, která se bude řídit přírodním ekosystémovým modelem. Tento model by měl umožňovat obyvatelům nejen přístup k přírodě prostřednictvím parků a velkému množství zeleně, ale také skrze kvalitní sítě škol, nákupních center a turistických míst.

video //www.youtube.com/embed/D6bKnR8C8JA

Městská vize podle „5 E“

Projekt zahájila investiční společnost Viet Hung, která usiluje pro některé obyvatele Hanoje o zajištění snadného přístupu k čistému ovzduší, naprosto čisté vodě a klidnějšímu způsobu života mimo rušnější hlavní město. Filozofii tohoto městského projektu tvoří „Městská vize, tzv. 5 E,“ kam patří ekologie, emoce, edu-zábava (vzdělávání), ekonomika a elita.

Ekologií je myšleno harmonické životní prostředí mezi přírodou a člověkem. Proto se tato oblast klasifikuje jako „Zelené město severu.“ Je samozřejmé, že projekt bude dodržovat zásady „Trvale udržitelného rozvoje.“ Emocionální hodnotu bude samozřejmě přinášet příroda a vzhled samotného okolního prostředí.

Po ekonomické stránce je důležité zvyšovat konkurenceschopnost této oblasti včetně hodnoty nemovitostí. Vzdělávání může být spojováno se zábavou, což může mít podle této filozofie vzájemný vztah. Ekopark má ještě navíc v plánu poskytovat elitní bydlení, které bude spojováno s kvalitou služeb včetně zdravého životního stylu.

Areál je vybaven

Zelený park tvoří systém tří hlavních parků o rozloze 10 hektarů včetně jarního, letního a podzimního parku. Park je vhodný jak pro rodiny, tak i pro oudoorové aktivity, kempování, grilování, venkovní večírky nebo aktivní hry s přáteli.

Vzdělávací systém zahrnuje British University Vietnam (BUV) se zaměřením na finance, management a marketing, vedle toho samozřejmě i na celoživotní vzdělávání, golfovou akademii (EPGA – Ernie Els Golf Academy) a síť předškolních zařízení.

Areál poskytuje možnost studovat Tokijskou lékařskou univerzitu ve Vietnamu nebo navštěvovat Ekologickou kliniku s lékařskými specialisty. Aqua Grand Bay zahrnuje jezero s rozlohou až 5 hektarů se vzdáleností nad 2 kilometry pro aktivity na jachtách. Rušné obchodní centrum.

video //www.youtube.com/embed/R915svATe_8

Závěrem

Výstavba tohoto městského ekologického města byla sice zahájena již od roku 2009, ale první obyvatelé se mohli do svých bytů nastěhovat až v roce 2012. Toto místo je samozřejmě inspirováno filozofií FengShuei a má výbornou geografickou polohu, protože leží nedaleko hlavního města Hanoje a Rudé řeky. Ekopark může samozřejmě celkově posloužit i jako reálný příklad toho, jak má vypadat zelená městská oblast.

Příště 19. díl: Dračí zátoka Ha Long Bay ve Vietnamu

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=621090

Autor: Pavel Herman | karma: 13.21 | přečteno: 366 ×
Poslední články autora