Písečné pláže a most ve tvaru plachetnice v Bai Chay (severní Vietnam)

V oblasti Ha Long Bay se nachází nádherný most Bai Chay, který vypadá jako plachetnice. Oblast Bai Chay nabízí také nádherné bílé písčité pláže nebo unikátní lanovku. Za povšimnutí také stojí 3 proudové dálnice v severním Vietnamu
Bílé písčité pláže v Bai Chay.

Pláž v Bai Chay a na ostrově Cat Ba

Bai Chay je rekreační středisko v Ha Long City. Středem cestovního ruchu je pláž Bai Chay. Jedná se o krásnou bílou písčitou pláž na pobřeží Ha Long Bay.

Společnost zaměřená na cestovní ruch investovala na této pláži do různých služeb pro turisty. Na pláži proto nechybí restaurace, vodní loutkové divadlo, tradiční hudební divadlo, Hoang Gia park, vodní lyžování nebo vodní skůtry. Nedaleko Hoang Gia parku se nachází Night market (noční trh) v Ha Long.

Podle legendy její název „Bai Chay“ znamená „Hořící pláž,“ protože na tomto místě dynastie Tran zapálila plavidla Mongolům. Severovýchodní vítr pak odehnal požár směrem k západní straně zálivu Cua Luc a způsobil zapálení blízkého lesa.

Letecké záběry na ostrově Cat Ba (Ha Long Bay)

Cat Ba je největší z 367 ostrovů nacházející se na tomto souostroví, které tvoří severovýchodní okraj v Ha Long Bay (severní Vietnam).

Most ve tvaru plachetnice v Bai Chay

Most Bai Chay je zavěšen na dálnici číslo 18, která zde spojuje oblasti Hong Gai s Bai Chay. Most byl navržen vzhledem ke zdejším hydrologickým podmínkám, geologii a složitým technickým faktorům, který by svým vzhledem nenarušoval okolní krajinu.

Na mostě jsou dvě vnější rozpětí pro zpevnění betonových nosníků. Věže se nacházejí na obrovském pneumatickém základovém systému. Celková délka mostu je 903 metrů, výška jeho sloupů maximálně 47,5 metru a výška stožárů 90 metrů. Zprovozněn byl v prosinci roku 2006.

Most Bai Chay ve dne.
Most Bai Chay v noci.
V restauraci Ngoc Luc Bao.
Most Bai Chay mění barvy.
Most Bai Chay mění opět barvu.

Lanovka Queen Cable Car

V Ha Long Bay je místní lanovka Queen technickou senzací, protože její největší kabina na světě uveze až 220 osob. Dvoupodlažní kabina svými rozměry připomíná tramvaj a během 15 minut přepraví cestující z nástupní stanice Ha Long přes vzdálenost 2 kilometrů do ostrova Ba Deo Hill, ve kterém je zábavní park. Jedna z železobetonových věží je vysoká 188,88 metrů, protože číslo 8 je ve Vietnamu pokládáno za šťastné.

Rozpětí mezi dvěma věžemi je 1.206 metrů a celková délka lanové dráhy je 2.016 metrů. Za další rekord stavby je možné považovat rychlost stavby, která od objednávky trvala 19 měsíců. Kabiny pojíždějí v závěsu po zdvojených nosných lanech o průměru 87 mm. Jejich rychlost je 36 km/h a při plném obsazení je lanovka schopna přepravit kolem 2.000 turistů za hodinu.

Dvoupatrové kabiny lanovky Queen Cable Car v noci.

Dálnice v provincii Hung Yen

Dálnice u provincie Hung Yen má v jednom směru celkem 3 pruhy a byla postavena ve vzájemné spolupráci s vietnamskými a japonskými investicemi. Odhaduje se, že systém dálnic Vietnamu nyní obsahuje 90 silnic s přibližnou délkou 15.360 km, spojující sever na jih. Maximální rychlost na většině dálnic je 100 km/h.

Dálnice v severním Vietnamu je běžně 3 proudová.

Město Hung Yen se nachází u delty Červené řeky a je vzdáleno 64 kilometrů jihovýchodně od Hanoje. Pokud jde o provincii Hung Yen, tak je rozdělena do 10 administrativních jednotek (1 město a 9 okresů) a sousedí s provinciemi Bac Ninh, Ha Tay, Ha Nam, Thai Binh a Hai Duong. Hung Yen se nachází v blízkosti námořních přístavů Hai Phong a Cai Lan a mezinárodního letiště Noi Bai.  

Pokračování 22. díl: Relaxační masáže ve Vietnamu

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622400

Autor: Pavel Herman | neděle 3.9.2017 18:31 | karma článku: 14,03 | přečteno: 512x
  • Další články autora
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Politika, historie a cestování

SVOBODNÉ NOVINY

NETMEDIUM