Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor článku v argumentech proti u bodu 4 projevil neznalost. Automotodrom platí DPMB za dovoz diváků do areálu 800 000 Kč.

0 0
možnosti
Foto

Je to úplně fuk.  Ty prachy už jsou uloupené konkrétním jednotlivcům, tak že je jedno, jak se rozhází.

0 0
možnosti

Bylo by skutečně tragedií tuto dlouhodobou tradici rušit. Soutěž by převzalo jiné město v jiném státě. Je to jedna z mála dobrých propagací Brně. Pomoci v pokračování by mělo být samozřejmou povinností každého primátora i hejtmana.

1 1
možnosti

A nemohli by na tu akci prispet nasi teniste a Riitig co dani v Monaku. Jedna se o propagaci jejich rodne zeme !!

2 0
možnosti

Nebo FIM, která se na takových akcích pakuje. Vlastní téměř veškerá práva, z nichž má neuvěřitelné příjmy. Chceme jí přispívat ze svých daní??

  PS: Že se ale tomu Humlovi povedlo rozvášnit závistivé!

0 0
možnosti

J93a85n 40R65á53ž

2. 8. 2014 15:43

Jsem brňák a "Masec" je pro mne srdcová záležitost. Moc by mne mrzelo, kdyby z něho MS motocyklů zmizelo.Stejně tak mne mrzí zánik brněnského zimáku nebo fotbalového stadionu. Jsem rád, ze nemáme tak nechutné zastupitelstvo Jalo má Ostrava, aby cpalo do soukromých sportovních aktivit, které jsou pro pár jedinců výdělečné, stamiliony peněz daňových poplatníků. 

Zdůrazňuji, že okruh  k Brnu patří, ovšem to neznamená, ze bych neměl být objektivní.

Fakta: Motodrom je privátní podnik a majitel radeji "nasype" peníze do toho, aby jeho syn občas získal nějaky bod v MotoGP, nez aby se podilel na údajně ztratové aktivitě, kterou jeho podnik pořádá.  Jestli je jakékoliv privátní podnikání ztrátové, tak záleží jen a jen na majiteli, zda ho chce dotovat z jiných výdělečných aktivit, nebo ho prodá, popřípadě zlikviduje. Chtít po státu peníze s odvoláním, ze na tom stát vydělá je nesmysl. Na každém úspěšném podnikatelském záměru stát na daních vydělá a jestli si majitel myslí, ze je jeho podnikání výhodné pro stát a pro něj ne, tak nabídne státu spoluúčast ve formě majetkového podílu. A stát se pak rozhodne, zda do podniku vstoupí nebo ne. Nakonec máme úspěšného podnikatele na MF a ten by byl hlupák nevstoupit do podniku, který mu vydělává na naplnění rozpočtu. Ale to by se pan Abrahám musel chovat vůči státu daleko férověji

2 0
možnosti

Souhlas, ještě by bylo zajímavý vědět, kdo je vlastně majitelem Dorny. Mají všechny práva na tv a ještě třeba z Brna zalistovací poplatek 72 milionů, to znamená že se všichni pořadatelé nechávají svým způsobem vydírat. Podobně jako dodavatelé řetězců, ovšem ani tam to nejde do nekonečna, protože řetězce potřebují prodávat, a i Dorna potřebuje závody. Škoda jen, že nikdo neuvedl. kolik na to vydírání přispívá stát v ostatních zemích:-)

1 0
možnosti

J83a50n 77H59l65e42d29í51k

2. 8. 2014 15:35

možná se napakují šmelináři, parkovným na zahradě či poli, prodejem alkoholu, spec. piva, prodejem čoklbuřta, sexuál.výpomocí, něco obdrží stovky pořadatelů a prodejců vstupenek,-- jinak drtivá většina diváků přijede i odjede po totálně ucpané D-1 a na architekturu polorozpadlých tvrzí a kostelů si ani nevzpomene.----  Jo, jo, marně ochránci přírody prosili premiéra Lubomíra Štrougala, aby závodní dráhu postavil na rekultivovaných pozemcích po těžbě hnědého uhlí v sever. Čechách, ne, ne, rozhodl zlikvidovat nádherné lesy poblíž kraje a hájenky ""Pohádky máje"" Aloise Mrštíka.

4 0
možnosti

Na výsypkách byl postaven mostecký závodní okruh, akorát tam není kam všechny ty závodníky a diváky umístit, natož ubytovat.

0 0
možnosti

V době, kdy stát snižuje platby do sféry veřejných služeb, jako jsou sociální a zdravotní služby, které poskytují neziskové organizace mi připadá bláznivé, aby stát cpal peníze do podniku jako je Velká cena v Brně. Pokud to tak vynáší, tak by si na to měli provozovatelé bez problémů vydělat. Jenže ono to nevynáší. I kdyby každý návštěvník utratil 1000 korun, tak výnos na DPH je 34 700 000 - 38 000 000. Nepočítám vstupné.

3 0
možnosti

Hmm - stát získá na daních 200 miliónů. Rozumím, že na DPH. Od cizinců (od obyvatel ČR nelze DPH dost dobře uvažovat - utratili by prakticky stejný peníz jindy a jinde - se stejným DPH.

   Hmm - tržby prodejců překračují 1,2 miliardy (bez DPH). S marží cca 50 % (u takových akcí samozřejmou).  Nemohli by 10 % z tržeb odvádět na tak bohulibou akci (pro ně)?

   Hmm - a proč stát dotuje jakékoliv nemládežnické akce? Pokud by se chovalo rozumně, otázka, zda dotovat toho či onoho by neexistovala.

   Hmm - je jistě špatné, že stát investuje do předražených akcí. Proč by měl tedy investovat do nesmyslného "zalistovacího poplatku". To je předražená cena za značku MS.

   Hmm - nevím, co na to Babiš. Pokud bylo předloženo (jen trochu rozvedené) to, co předkládáte vy nám, musel ministr financí přemýšlet, má-li brečet, nebo se řehtat.

3 0
možnosti

PS:  80 tisíc diváků - vstupenky v průměru 3.000 Kč (již bez DPH) = 240 miliónů; 100 tisíc dalších za 700 Kč (průměr, bez DPH)  = 70 miliónů.  Příjmy z reklamy, parkovného, pronájmu stánků na ploše.

   Kolik vlastně ta legrace stojí (rozpočet).  Pokud mají vysílací práva pořadatelé, pokud mají i práva z reklamy, tak chcete mými daněmi platit koryta pánů z FIS. Proč?

0 0
možnosti

J28a49n 22F43r62o75l10í78k

2. 8. 2014 14:34

Je to podstatně nižší částka než se stát připravuje nalít do Bakalových dolů nemluvě třeba o zelených bonusech do fotovoltaiky.

0 0
možnosti

Což jsou také nesmysle. Stejně jako financování politických stran

3 0
možnosti

Tuto akci by meli vice podporovat podnikatele z Brna a okoli !

5 0
možnosti