Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Misto abychom po revoluci podporili nas prumysl a podniky, coz se i do jiste miry darilo, se po intervenci CNB v 96 se tyto snahy potopili. Ve vire, ze nas spasí zahranicni kapital jsme si sem tahali zahranicni a nadnarodni podniky i s jejich bezcitnou zamestnaneckou politikou. Z prumyslove velmoce je z nas montovna, jejiz osud je zavisly na odbytu vyrobku cizich statu ci korporaci, ktere navic odvadi kapital ven ze zeme. I toto chybne mysleni je dukazem toho, ze narodni stat ma svuj smysl.

1 1
možnosti

Hmm. Naše ekonomika byla někdy v posledních dvou stoletích závislá na něčem jiném, než na exportu?  I když v 19. století třeba převážně "jen" do celého Rakouska-Uherska.

  Kdo by - podle Vás - financoval ty montovny, kdybychom sem "nenatahali" investory?   Kdo by - podle Vás - zaměstnal ty nekvalifikované a málo kvalifikované (kteří i tak tvoří největší část nezaměstnaných), kdyby nebyly montovny. Snad ne projekční kanceláře či vědecká střediska.

1 0
možnosti

V dnešní společnosti patří mezi naprostou prioritu úspora pracovní síly. Když jde o firmu, říkáme, že zvyšuje svoji konkurenceschopnost, když jde politiky, bojují proti životu nad poměry.

Zároveň ale nikdo neví, co s pracovní silou, kterou nám takto moudře ušetřili...

Dnes v EU 10 i více lidí v ekonomicky aktivním věku hledí z okna, nebo si svoji nucenou nezaměstnanost krátí nějakým duchaplnějším způsobem.

Co s nimi?

Návrhy jsou: vzít je víc u huby a sebrat jim volební právo - tedy nic nového.

Inovací by bylo navrhnout, že tyto zbytečné lidi budeme rovnou střílet.

"Kolik jste dnes zastřelil zbytečných lidí?"

" 6 "

"Děkujeme, tady máte stvrzenku a v prvním patře si vyzvedněte svoji odměnu."

2 2
možnosti
Foto

Manažerský hnůj je rovněž otrokem systému, který požírá sám sebe a plodí nekompetentní stroje. Tím odborná úroveň klesá v současné době je lempl všude, kam se člověk podívá. To je bohužel výsledek vědeckých a ekonomických technologií, které manažeři stále více uplatňují. Jakmile rozvrátí jednu firmu, kned se rozhlíží po další, kterou by mohli rozvrátit. Za článek karma R^

1 4
možnosti

A voškliví, zlí kapitalisté hledají ty nejneschopnější, ty, kteří rozvrátili nejvíc firem, aby jim rozvrátili tu jejich.  Protože zlí kapitalisté mají rádi, když jim někdo zničí jejich investici.  Proto je i přeplácí.

1 0
možnosti
Foto

Váš pohled je dosti naivní a obávám se, že své názory tvoříte z individuálních zkušeností, které pak paušálně přenášíte na všechny. Znám práci v mnoha nadnárodních společnostech a mé poznatky jsou různé a nemohu proto s vámi souhlasit. Dokonce ani vaše poznatky (opět, podle mne, spíše nahodilé) z obchodních řetězců nepovažuji za obecně platné.

Myslím, že byste mohl zvážit proces tvorby svých názorů a neměl byste spěchat se závěry.

2 0
možnosti

Obávám se, že i Vy jste naivní, když předpokládáte, že autor píše z jakékoliv vlastní zkušenosti.

0 0
možnosti

Zasílám sovu zkušenost: kecáte! Z několika málo atypických případů uděláte celoplošnou zkušenost. A to jsem pracovala v několika nadnárodních koncernech

2 0
možnosti

sorry : svou - nikoliv sovu (sovy nevlastním;-D)

0 0
možnosti

Nadnárodní korporace pravidelně vyhrávají ankety o vysněného zaměstnavatele..

2 0
možnosti

Vím, že to je poslední výkřik autora před volbami, ale článek podobného typu o lícování zboží v hypermarketech už jsem tady četla.

1 0
možnosti

Založte družstvo nebo jinou formu socialistického podniku a tam můžete zaměstnance hýčkat.. Pindat umí každý, přiložte ruku k dílu a snizte nezaměstnanost..

6 0
možnosti

víte co je to stávka ?

není problém ji vyhlásit ?

znovu opakuji , nikdo to za lidi neudělá musí sami a nesmí se bát

2 1
možnosti

co brání lidem se domluvit , založit odbory a dobré podmínky si vyjednat ?

pokud jsou líní, bojácní,  tohle udělat , žádná lítost, patří jim to

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS