Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M38i66l50a13n 70R93a83d32e76k

1. 11. 2014 22:37

VEDLE JAK TA JEDLE, jednak zelezna opona byla aby lide neutikali z domova, USA - Mexicka hranice neni postavena Mexikem aby lide neutikali z Mexika ale aby se jich tolik nedostalo do USA, a udelali ji Americane, a maji na to pravo.

A za B - vetsina z nich dnes nejsou Mexicane,ale lide ze Stredni Ameriky, i kdyz je to jedno.

2 1
možnosti
Foto

V každém případě platí, že ta americká železná opona brání svobodnému odchodu Mexičanů z USA do Mexika.

1 2
možnosti
Foto

Kdyby se komunistům podařilo vybudovat takový ráj, že by svou zemi museli obehnat plotem, aby jim tam furt někdo necoural, tak by ta "železná opona" zase tak moc nevadila, nemyslíte?

Ta mexická zeď nikomu nebrání v legálním cestování. O té bolševické se to říci nedalo.

3 0
možnosti
Foto

Jak bolševická železná opona bránila legálnímu cestování?

0 4
možnosti
JR

J68a60r53a 22R30a35n35k

1. 11. 2014 19:04

Vy si snad delate legraci, nebo opravdu nic nevite, ta zed je asi tak zelezna, jako cele pobrezi na jihu Evropy. Denne se dostavaji stovky novych, za posledni 8 mesicu se dostalo do Statu uz temer 70.000 DETI, nejmladsi bylo 4 roky star.....takze je ta zed zelzna, jako byly ty komunisticke? Jo v KLDR, tam je zaleznaRvRvRv

2 1
možnosti
AF

Důvody, proč se staví zdi / ploty/ přece nejsou  vždy stejné.

Ale  důvody, které jsou  v zájmu většiny lidí, v zájmu sebeochrany, ty jsou na místě.R^

Zdi, které mají za úkol ochranu totalitních  režimů, ty jsou nepřijatelné.

 Není zeď jako zeď, stejně jako cokoli jiné.

4 0
možnosti
Foto

Musíte totalitním režimům přiznat stejná práva i stejné povinnosti jako těm demokratickým. A v tomto případě konkrétně platí, že ten režim žádné hraniční přechody neuzavřel.

1 3
možnosti
Foto

Československý pohraničník byl oproti utíkajícímu přes hranici ve značné nevýhodě. Zatímco pohraničník nesměl na utíkajícího vystřelit bez výstrahy (nejprve výzvou stůj nebo střelím, poté střelbou do vzduchu), utíkající svoji zbraň (určitě z většiny nelegálně drženou) mohl na pohraničníka použít kdykoliv.

2 3
možnosti
JR

J16a38r58a 12R54a50n49k

1. 11. 2014 19:06

Jarinko, proc bylo na te slavne zadratovane a zaminovane hranici tolik lidi zavrazdeno???????

3 1
možnosti
LP

Na hranicích Ukrajiny s Ruskem se také s velkou pompou buduje plot. Novináři ale dělají že nevidí a nebo to schvalují. Na hranici Izraele a Palestiny je taky plot. Když se v minulosti postavila zeď v Ústí nad Labem v ulici Matiční, byl to málem celosvětový problém a každý do toho kecal. Někde vadí, jinde ne.

5 2
možnosti
Foto

Ty oběti na konci se týkají pouze Československa, železná opona byla podél celých hranic mezi východem a západem. Také délka hranic (v případě Československa) je daleko menší.

2 0
možnosti
Foto

Ano, chtělo by to takto přepočítat, na délku hranic a období, aby to srovnání nebylo toliko ilustrativní.

Ale ještě lze připomenout železnou hranici mezi Izraelem a Palestinou atd. KLDR a Jižní Koreou, tam byli zastřeleni uprchlíci do KLDR atd.

2 4
možnosti
JR

J51a52n 50R85á83ž

1. 11. 2014 10:11

Vůbec jsem nepochopil důvod proč byl článek napsán. A tak nevím, zda autor obhajuje dráty na hranicích ČR a úlohu PS, či chce kritizovat USA, které plotem chtějí poněkud zmírnit invazi destruktivních imigrantů a přísun drog.

3 1
možnosti
Foto

Říká, že to je totéž a z čistě libertariánského hlediska má pravdu. Podle tohoto hlediska žádný stát nemá právo regulovat počet obyvatel na území, které násilně ovládá.

1 2
možnosti
AF

Mám za to, že někdy je taková "opona" na místě. 

Je to tehdy, když je postavena v rámci ochrany lidí v daném státě

 a to v tomto případě JE .

Také Evropa ji nutně potřebuje , protože civilizace Evropy  je vážně ohrožena.

Nakonec i Čína se v minulosti takovou zdí chránila, jinak by skončila kdovíjak.

2 0
možnosti
JR

J79a98n 74R65á35ž

1. 11. 2014 10:38

Smlouvou ze Schengenu se zavázaly státy ležící na vnějším okraji prostoru, kde je volný pohyb osob, ze nepovolí vstup do tohoto prostou lidem, kteří nemají vízum. Toto ujednání mělo plnit stejnou funkci, jako měla Čínská zeď. Chranit vnitrozemí pred vpádem cizinců.

Ale zejména Italové a Španělé se chovají stejně jako se chovali rozmazlení a zkorumpovaní mandaríni na severní hranici Číny. Místo, aby zeď/hranici bránili, tak mandaríni otevřeli bránu mongolským hordám, které pak Čínu okupovaly a způsobily útlum vývoje. Stejně jako v Číně před staletími jsou ohroženi obyvatelé vnitrozemí tím, že místní vlády hraničních zemí neplní své povinnosti. A Evropa je tak zaplavována hordami imigrantů, kteří mají jediný zájem: Přiživovat se na solidarnim systému, který Evropané zavedli pro své občany, kteří se nezavineně ocitli v nouzi. Tedy pouze pro občany Evropských státu.

3 0
možnosti
JZ

Ale vy jste zabíjeli vlastní občany, kteří chtěli ven. To je pro vás novinka, nebo jste to opomenul zmínit záměrně?

Když ony u nás nějak chyběly ty hrnoucí se davy Rakušanů, spěchajících za lepším životem, pašujících drogy a toužících žít v našem socialistickém ráji z dávek, že...

8 0
možnosti

J47a28n 69Š74u20r93c

1. 11. 2014 11:24

Pane Zemánku, co by jste také chtěl od komunisty?

3 0
možnosti