Češi si někdy Vietnamskou kulturu pletou s Japonskou

Nedávno jsem otevřel email s názvem Japonské akty. Na některých fotografiích bylo možné spatřit oblečené ženy v tradičních vietnamských dlouhých krojích Ao Dai, které pořizoval talentovaný umělec Duong Quoc Dinh z Vietnamu.

Na těchto nádherných aktech je viditelný šarm plný lásky a vitality, který vyzařuje z těchto dokonalých fotografií vietnamských žen. Tyto umělecké snímky na základě svého unikátního talentu zvěčnil fotograf Duong Quoc Dinh. Jedná se o fotografa, který byl původně studentem umělecké školy v Dong Nai ve Vietnamu.

Svoje fotografie krajiny, zátiší a modelů, tak autor vytváří za použití statických a světelných efektů. Fotograf k zahalení nahého ženského těla používá bodypainting, tj. malování kreseb na tělo. Ostatní ženy jsou oblečeny, z nichž mnohé do tradičních vietnamských dlouhých krojů Ao Dai. V současnosti tento umělec získal kolem 30 ocenění za svoje fotografické díla.

Mezi jedny z nejslavnějších fotografů ve Vietnamu patří Thai Phien (vlastním jménem Nguyen Thai Phien), který se narodil v roce 1960. Je členem organizací VAPA (Vietnamské asociace fotografických umělců) a FIAP (Mezinárodní federace fotografických umělců). Celkem obdržel za svoji tvorbu 46 lokálních a mezinárodních ocenění a jeho práce byly představeny ve více než 60 zemích po celém světě.

Pokud se jedná o vietnamské společenské šaty Ao Dai, tak je nutné upozornit, že se jedná o dlouhý tradiční národní kroj pro ženy. Tyto šaty se vyrábějí v různém barevném provedení a jedná se o seriózní a nezávislý symbol žen, nikoliv o sexuální symbol jako v případě japonských gejši. Tyto společenské kalhotové šaty jsou k sehnání ve vietnamské tržnici SAPA na Praze 4 nebo v obchodě Hoangorient.

Odkazy: 

Duong Quoc Dinh – https://bonexpose.com/featured/duong-quoc-dinh/

http://reds.vn/index.php/dat-viet/7278-duong-quoc-dinh-body-painting-2

Thai Phien – nejslavnější fotograf www.thaiphienphoto.com

Hoangorient – orientální obchod www.hoangorient.cz

 

Autor: Pavel Herman | středa 5.7.2017 10:15 | karma článku: 21,33 | přečteno: 841x
  • Další články autora
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Politika, historie a cestování

SVOBODNÉ NOVINY

NETMEDIUM