- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejvíce reprezentativní oblíbenou formou grilu jsou bulgogi, což jsou tenké plátky marinované hovězí svíčkové. Dalším populárním jídlem je galbi, které je vyrobeno z marinovaného hovězího krátkého žebra. Toto korejské grilování je populární nejen mezi Korejci, ale i ve Vietnamu nebo mimo asijský kontinent v USA.
Video: Grilování uprostřed stolu v restauraci Gogi Grill v Hanoji
Následující korejskou gastronomii budu popisovat jen velmi stručně. Jen pro informaci je sutbul uhlíkové uhlí, které je určeno pro grilování.
Marinované grilovací maso
Bulgogi je nejoblíbenější z jídel korejského grilu. Před vařením se maso marinuje se směsí sójové omáčky, cukru, sezamového oleje, česneku a pepře. Jídlo se tradičně vaří na mřížkách od grilu.
Galbi je vyroben z krátkého hovězího žebra, marinovaného v omáčce, která může obsahovat také sójovou omáčku, vodu, česnek, cukr a nakrájenou cibuli. Nejlépe chutná, když se griluje na dřevěném uhlí nebo na spálených dřevěných štěpcích.
Jumulleok je krátký steak marinovaný se sezamovým olejem, solí a pepřem. V případě Daeji bulgogi se na místo sójové omáčky používá chilli.
Chadolbegi je mísa, ve které jsou tenké plátky hovězího hrudníku, který není marinován. Je tak tenký, že je zapotřebí ho grilovat okamžitě, a to jakmile je umístěn na vyhřívanou misku. Samgyeopsal je vyroben z tlustších pásů nesoleného vepřového břicha.
Vedlejší nádobí
Gogi-gui je dodáván s různými banchanovými přílohami, které se servírují doprostřed stolu (např. zelenina, rýže, omáčky). Také například pajeori jako zelený cibulový salát, okurky, papriky, které slouží jako přílohy. Populárním způsobem konzumace při korejském grilování je zabalit maso do hlávkového salátu a přidat koření.
Odkaz na stránky: http://www.gogi.com.vn/
Příště 5. díl: Vietnamské závitky Cuon´n´Roll a točené pivo Bia Hoi
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |