Hanojská Stodolní: Ulice Ta Hien ve Vietnamu

Jedna z nejnavštěvovanějších ulic ve Staré čtvrti v Hanoji, která je celkově dlouhá 266 metrů. Ulice nabízí nejen skvělé čerstvé pouliční jídlo a pivo, ale také se zaměřuje na zábavu, protože je tady mnoho různých klubů.
Ulice Pho Ta Hien v Hanoji.

Ta Hien spojuje ulici Dinh Liet a ulici Hang Buom. Vedle popíjení točeného piva "Bia Hoi" a klasického hovězího vývaru Pho je možné ochutnat jídla na ulici jako smažené placky se zeleninou "Banh Xeo" nebo rajčatovou krabí polévku "Bun Rieu Cua."  V zimě je zde nabídka jídla rozšířena o velké množství grilovaných pokrmů.

Po jídle je možnost navštěvovat různé bary jako například Local, Hey nebo klub 1900 Le Theater, kde hraje klubová a elektronická hudba. Vedle těchto podniků je zde ještě AOKI Beer Tattoo Piercing, hospoda Prague Pub a mnoho dalších možností.

Podle množství lidí, piva Bia Hoi a hudby se pozná ulice Ta Hien.

Street Food – jídlo na ulici

Banh Xeo je vietnamská smažená palačinka z rýžové mouky. Dále obsahuje kurkumu, vepřové maso, krevety a nakrájenou zelenou cibuli a fazolové klíčky.

Bun Rieu Cua je vietnamská rajčatová polévka z krabích tyčinek s rýžovými nudlemi, která obsahuje vedle rajčat a krabího masa, kulaté rýžové řízky, smažené tofu a někdy i zakalenou krev. K tomu navíc vonná purpurová pasta a krevety.

Mezi další speciality patří vietnamská káva "Ca Phe" samostatná nebo s kondenzovaným mlékem, popřípadě ledová. Chutným jídlem je lepkavá rýže "Xoi," která je zabalena do banánového listu. Klasikou je "Chicken Street," tedy grilované kuře "Ly Van Phuc," s namočeným chlebem v medu a se sladkými bramborami a chilli. Zajímavým jídlem je šťavnatý hanojský bůček s názvem "Bun Cha," který obsahuje rýžové nudle a vepřové plátky grilované na uhlí. K tomu jsou podávány: rybí omáčka, hnědý ocet, cukr a čerstvé byliny.

Pivo Bia Hoi

Tato Hanojská legenda má výhodu v tom, že jeho cena kolem 5 korun není vykoupena na úkor kvality. Jeho čerstvost je zaručena pravidelnou distribucí každé ráno. Neobsahuje konzervanty a vaří se ze sladu, chmele a speciální rýže.

Má světlejší barvu, mírně vodovější chuť s ledem a nižší procento alkoholu (kolem 3-4 procenta) než piva v České republice (4-5 procent), ale zato je více osvěžující a rozhodně po stránce chuťově větší říz.

Různé bary a kluby

Ulice Ta Hien nebývá o víkendu nikdy prázdná a po 17 hodině se začíná zaplňovat nejen místními obyvateli, ale zejména turisty.

Local bar

Z nápojového lístku:

Pivo: Tiger za 40 korun, Pivo Hanoi a Saigon po 35 korunách, Haineken za 50. Koktejly: Local Mojito, Cosmopolitan, Lesbian Sex, Sex on the Beach, Long Island Ice Tea, Banana Samba po 75 korunách, Pina Colada za 80 korun. Kyblíky: Blue Bird, Mojito, Vodka Redbull, Sex on the Beach po 280 korunách.

Hay Bar

Hay bar.

Hay Bar ceny s DPH:

Minerální voda za 35 korun, cigarety Marlboro za 45 korun, Haineken za 55 korun, Saigon Bier za 45 korun a mixované ovoce za 150 korun. Jen pro informaci uvádím, že VAT (Value Added Tax), obdoba české DPH (daně z přidané hodnoty) na veškeré jídlo a pití včetně alkoholu je jenom pouhých 5 procent.

Jídelna s grilovanými ptáčky Chim Quay.

1900 Le Theater

1900 Le Theater.

V roce 2016 se otevřel nový klub založený ve starém divadle v centru Staré čtvrti Hanoje na známé ulici Ta Hien. Toto původní staré divadlo bývalo totiž místem konání tradičních vietnamských představení na počátku 20 století.

Odkaz na externí fotky a video klubu:

Fotografie:https://www.tripadvisor.cz/Attraction_Review-g293924-d9983238-Reviews-1900_Le_Theatre-Hanoi.html

AOKI Beer House Tattoo Piercing

AOKI Beer House Tattoo Piercing.

Dole se nachází hospoda ve 3. patře je tetovací salón, který funguje od roku 1984. Webové stránky:http://www.aokitattoo.com

Prague Pub

Prague Pub.

Narazíte tady i na česká piva jako jsou Staropramen, Krušovice, Pilsner Urquell, Budějovický Budvar a samozřejmě i na pivo Haineken z Amsterdamu, které je hlavním městem v Holandsku.

Hanoi Rocks Hostel

Hospoda, hudba a ubytování, které je v cenovém rozsahu 10 až 12 dolarů. Webová stránka:http://www.hanoirockshostel.com/

Příště 12. díl: Noční trhy Don Xuan a Halong Market ve Vietnamu.

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618368

Autor: Pavel Herman | pátek 11.8.2017 16:08 | karma článku: 21,91 | přečteno: 1519x