Luxusní rautový restaurant: Sen 60 Lý Thai To ve Vietnamu

Restaurace nabízí vedle vietnamské kuchyně ještě i japonskou a západní kuchyni. Vedle nádherného designu a rozumných cen restaurace nabízí velký výběr lahodných pokrmů, mořských plodů, masa a salátů nebo zmrzliny. (FOTO+VIDEO)
Hned kousek od jídelny personál servíruje zmrzlinu uvnitř pultu.

Z restaurace je nádherný výhled na historickou budovu Hanoi Opera House. Pokud se jedná o vzhled samotné restaurace, tak působí luxusně. Interiér je elegantní s černobílými motivy a uvnitř jídelny nechybí polstrované židle, lustry, svícny, zrcadla nebo dřevěný nábytek.

 

Občerstvení je podáváno formou rautu, respektive švédských stolů, kde si zákazník sám vybírá z velké škály pokrmů. Výběr jídla je různorodý: sushi, krevety, ústřice, escargot (hlemýždi), ryby, různé druhy masa a zeleniny, široká nabídka polévek, dezertů a ovoce.

Personál servíruje sushi, maso a zeleninu.
Luxusní interiér restaurantu Sen 60 Lý Thai To.

Ceny jsou rozumné a pohybují od 225.000 do 420.000 dongů, tedy zhruba 200 až 450 korun podle kurzu měny a výběru formy stravování. Stravování tu běžně vychází zhruba na 10 dolarů (kolem 220 korun) za osobu bez nápojů. O víkendu může stravování vyjít i na 25 dolarů (asi 550 korun) pro dvě osoby.

Vepředu letní závitky Gio Cuon a vzadu grilované jarní závitky Nem Cuon.
Maso, sýry a hranolky.

Je možné si vybírat z tradičních vietnamských jídel jako jsou nesmažené letní závitky (Goi Cuon), smažené jarní závitky (Nem Cuon), grilované vepřové maso s nudlemi, smažené rybí koláče (Cha Ca) nebo humra či čerstvého lososa.

Ústříce.
Na stole je široký výběr: krevety, hovězí maso a ústřice.

Možný je také výběr z mezinárodní kuchyně: Vedle bramborového salátu tady naleznete například ruský salát, dýňovou polévku s francouzským chlebem, grilovaná jídla, pizzy obsahující mořské plody nebo hovězí či zeleninové pizzy, francouzské hranolky, boloňské špagety, marmeládové dezerty a zmrzlinu.

Konečně jsem u jídelního stolu.
Záchody jsou čisté.

Osobně jsem si objednával kraba, který mi nebyl cenově započítáván mimo stanovenou částku jako třeba nápoje. Je nutné upozornit, že krab se podává pouze za tepla, a proto se neservíruje na stolech, ale pouze na objednávku. Za ochutnání stojí také škeble, zmrzlina z ovoce durian, žabí stehýnka nebo hovězí nudlová polévka Pho.

Oficiální stránky: http://sentayho.com.vn/nha-hang-sen-60-ly-thai-to.html

Příště 15. díl: Vietnamské národnostní muzeum včetně muzea jihovýchodní Asie.

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619271

Autor: Pavel Herman | pondělí 14.8.2017 14:01 | karma článku: 15,70 | přečteno: 422x
  • Další články autora
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Politika, historie a cestování

SVOBODNÉ NOVINY

NETMEDIUM