Japonská restaurace s bufetem Kichi-Kichi

Jedná se o restauraci s bufetem v japonském stylu Kichi-Kichi, kterou jsem navštívil ve Vietnamu. Veškerá jídla jsou podávána na dopravníkovém pásu, tedy podobně jako v některých sushi restauracích.
Kichi-Kichi s dopravníkem Kaiten-sushi.

Jak vznikl tento typ restaurace?

Tento typ dopravního pásu vynalezl Yoshiaki Shiraishi, který měl problém se zaměstnanci a řízením restaurace. Inspiroval se dopravními pásy v pivovaru Asahi. Po pěti letech vývoje otevřel Shiraishi v roce 1958 první restaurační bufet s dopravním pásem jménem Mawaru Genroku Sushi ve městě Higashiosaka.

Ze začátku sice lidé seděli u dopravníků pouze jako v bufetu, ale později se pás vylepšil i pro provoz restaurací, kde u stolu mohlo posedět 6 lidí. Boom nastal až po roce 1970, když byl tento koncept představen na Osaka World Expo. K šíření tohoto způsobu podávání jídla došlo až v devadesátých letech minulého století a v roce 2010 se značka Akindo Sushiro stala nejslavnější značkou v Japonsku.

Jaký je restaurant Kichi-Kichi v Hanoji?

Za pevnou cenu mají lidé možnost si vybírat neomezeně jídla z více než 100 specialit (americké hovězí maso, krevety, chobotničky, korejské houby nebo čerstvou zeleninu) do 6 druhů nádob včetně kotlíku na vaření. Veškeré ingredience se tedy pohybují kolem každého stolu na dopravním pásu ve stylu Kaiten-sushi.

Na závěr externí videa

Prohlídka restaurace s bufetem včetně samotného jídla

Prohlídka u jídelního stolu

Příště 18. díl: Supermarket Aeon Mall a projížďka po ekologické čtvrti ve Vietnamu.

http://pavelherman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=620451

Autor: Pavel Herman | úterý 22.8.2017 10:26 | karma článku: 14,06 | přečteno: 380x
  • Další články autora
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Politika, historie a cestování

SVOBODNÉ NOVINY

NETMEDIUM