Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Učebnicový příklad demagogie. Dokonalý.

5 1
možnosti
MF

Zajimalo by me, ktery Cyril a Metodej vam vymyl mozek. Opravdu jste uveril prvnimu memu, ktery Vam tatinek nebo strejda s cervenou knizkou predali? Nebo to delate, jako hodne Vam podobnych na techto strankach pro penize?

3 0
možnosti
Foto

rudý chlapeček chce sdělovat lidu moudra....mladej víš kulový...byls tenkrát ještě na houbách;-)

6 1
možnosti
JP

Sláva, samé klady. Mohla bych tedy vědět, proč se tento systém ,praktikovaný v celém Sovětském bloku v r.1989 hospodářsky zhroutil?Průmysl rostl, ale v obchodech nic pozoruhodného nebylo. Bytová výstavba rostla, ale získat byt bylo prakticky nemožné. Zemědělství rostlo, ale stále byl všeho možného nedostatek, jedním slovem ,nestálo to za nic. Proč tedy 90% lidí v r.1989 bylo pro svržení komunistického režimu?Bohužel, nestalo se to, co udělali komunisté nejdříve v r.1948, okamžitě a důsledně obsadili všechna!!! vedoucí a důležitá místa komunisty a potenciální odpůrce pronásledovali několik dalších generací.Asi to bude trvat ještě pár let, než komunisté, kteří zůstali tam ,kde byli vyhynou.

7 0
možnosti
JJ

Jenom jedna věta - díky za Váš článek!R^

0 10
možnosti

1. 9. 2013 20:44

Nás to také pobavilo.....

5 0
možnosti

K těmhle blábolům se dá napsat buď mnoho (což by bylo plýtvání), nebo málo. Tak jen pro ilustraci, jak to tehdy fungovalo s čísli: Chov velbloudů - Plán: 0ks - Produkce: 0 Ks - Plán splněn na 100%.

7 0
možnosti
Foto

Této námitce jsem se lze vyhnout, že vezmete národní důchod  Československa v r. 1937 a třeba 1997. Pokud uděláte, zjistéte zhruba, že ta komunistická čísla sednou.

1 1
možnosti
LT

Wow, přiznám se bez mučení, že jsem neměl vůbec možnost Váš blog dočíst. Po pár řádcích se mi zatočila hlava nad tím, jak málo víte. Váš nízký věk Vás omlouvá.

Měl jsem tu možnost za socialismu v naší zemi žít. Ano, komunisté něco vytvořili. Jenže mnohem více zničili. Tak zaprvé, ekonomicky první věc, kterou udělali je, že zabavili podniky jejim právoplatným vlastníkům. Tím nic pro naši zemi nevytvořili. Tím jen okradli jednu skupinu obyvatel ve prospěch druhé skupiny. Zadruhé, ano výrobky vyráběli, ale spoustu z nich lidé kupovali jen proto, že nic jiného na trhu nebylo. To je prostý fakt. A ekonomicky socialismus vůbec úspěšný nebyl. Zanechal za sebou ty podniky, které kdysi ukradl, většinou ve velmi zuboženém stavu. Celý systém fungoval jen díky tomu, že se postupně "prožíral" na dluh. Jinými slovy byly příjmy tak omezené, že nebylo často ani na přirozenou údržbu budov a zařízení. Jistě, dokázali postavit metr v Praze, palác kutury a hotel Praha. To byly věci, které se ukazovaly naleštěné, aby se dokázalo, jak je systém úspěšný. Jinak jste ale chodil kolem loupajících se a opadávajících omítek na domech, rezavých vrat do továren atd. Prostě socialismus existoval na úkor hodnot, které byly vytvořeny před ním. Nejlépe to vystihuje dotaz na rádio Jerevan: Může existovat socialismus na poušti? Odpověď: Ano, může, ale do roka max. do dvou začnou dovážet písek.

7 2
možnosti
LT

... postavit metro v Praze. ...

1 0
možnosti
JS

J65a16n 16S34t32i20f57t52e55r

29. 8. 2013 14:27

Vážený autore, máte plnou pravdu. Měli jsem se tak dobře, že jsme přísně museli střežit naše západní hranice, protože kdo jen trochu mohl, ten z toho Západu utíkal k nám.

9 1
možnosti
LT

Ano, asi tak nějak. Nápor ze západu byl obrovský. Jen díky skvělé práci socialistických pohraničníků jediný, komu se podařilo železnou oponu směrem západu prorazit byl Deen Read.

3 1
možnosti
Foto

Tyto čísla samy o sobě samozřejmě nic neodpovídají o kvalitě života či životní úrovni v době bolševické diktatury. Chybí tam srovnání se státy západní Evropy je stejné časové etapě. Na druhou stranu mají tato čísla docela slušnou vypovídací hodnotu ve srovnání s vývojem po roce 1990. Když vezmeme doúvahy, že v současnosti žije 10% obyvatel státu pod hranicí chudoby a dalších 40% obyvatel státu žije na hranici či těsně nad hranicí chudoby, je zřejmé, že polovina obyvatel má nižší životní úroveň než průměr za doby totality. Fakt, že loni se poprvé od roku 1989 snížila průměrná výše reálných příjmů o něčem svědčí. Inu, není rozhodně náhoda, že preference KSČM rostou. Zasloužila se o to největší měrou česká pravice její mizerná hospodářská politika a její tolerantní voliči!

5 3
možnosti
LT

To máte hranici chudoby nastavenou tedy hodně vysoko. Dobrý ideologický blábol. Promiňte, že tak příkře hodnotím Vaše vyjádření. Takže 50% našich obyvatel žije pod nebo těsně nad hranicí chudoby. Hmm, prosím uveďte zde své zdroje.

2 3
možnosti