Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)  KDyž pominu celý článek, tak doporučuji těm, co stále osočují "Dluhoslava" Sobotku, podívat se na graf zadlužování. Je  dostatečně výmluvné, kam nás zavedla k Řecku vláda " rozpočtové odpovědnosti "  !!!R^

4 2
možnosti
JR

J91i43ř16í 92R20o47d

29. 8. 2013 20:28

Zapomněl jste ale na to, že výši povinných výdajů státu nastavila právě Špidlova vláda za ministra finací Sobotky. Zvýšila důchody, platy státních zaměstnanců,  různé sociální podpory nad možnosti výkonu ekonomiky tohoto státu. Od té doby se vleče neúměrný nárust zadlužování. Nemůže za to Kalousek, ale právě Sobotka se Špidlou. 80% výdajů států tvoří výše uvedené výdaje spolu s výdaji na školství a zdravotnictví! 20% výdajů pouze ovlivňuje vláda u moci. V parlamentu není a nebude většina ke snížení těchto nadměrných výdajů, protože demagogové nedopustí, aby se pravda ukázala. Stokrát opakované lži se stávají pro Vás - demagogy - pravdou!!

0 0
možnosti
Foto

blbost, která se hvězd dotýká...

7 3
možnosti
Foto

Stále jsem větší část života v tom hnusu prožil, tak nám tu laskavě nelžete. Pamatuji  tu "prosperitu" velmi živě.

8 3
možnosti
TS

Bavím se, jak občas někdo takhle vytáhne čísla a snaží se argumentovat o prosperitě komunismu. Je to nebezpečná hra.

Dejme tedy tomu, že rezignujeme na hodnoty jako svoboda a že zapomeneme že stát rozhodoval kdo bude studovat a kdo ne a podobné kiksy. Nám kapitalistům stejně jde jen o ten zisk žejo.

Jakýsi růst se vykazovat mohl, byl však iracionální (neodpovídal poptávce) zcela určitě menší než byl v té době na zapádě (nebo se vám zdá, že na tom jsou Němci popřípadě Angličani hůře než my?). Stát možná nic nedlužil, ale vypomohl si měnovou reformou. Celkově předávali komunisté ekonomicky zdevastovanou zemi, majetek který nakradli předali zdemolovaný, kdysi funkční průmysl se po otevření trhu rozpadl na prach atd.

8 5
možnosti

Nevím, jak západní Němci, ale Britové v r. 1948 byli na tom daleko daleko lépe než Čechoslováci, a v roce 1994 to bylo už daleko lépe. Odstup se zmenšil.

1 3
možnosti
Foto

Karma, mladý muži. Bylo by to povídání na móc dlouho. Diskuzi jsem nečetla a ani číst nebudu, dokážu si představit, jak na Vás zdejší "demokraté" reagují. Oni asi nesnesou jen pomyšlení, že dřív se mohlo dělat něco i lépe, než se to dělá dnes. Tak jako je dnes hodně věcí naopak lepších. Já ve svém okolí neznám žádné fanatiky, kteří by minulost jen odsuzovali, to jen tady na blog chodí parta podivně uvažujícíh lidiček, nevím, co si o nich myslet, no ale to není vůbec důležité. Dobrou noc.

10 17
možnosti
PU

P17e10t25r 93U37h24e25r

27. 8. 2013 0:19

A ty jsi jednou z těch podivně uvažujících lidí, Jaruno...

8 5
možnosti
Foto

Někdo napsal, že ti, co chválí komunismus mají dva smysly jako kráva. Nažrat a lehnout.

9 7
možnosti
JH

Asi jste si to spletl s dnešními vyznávanými hodnotami poměřovanými jen ziskem za každou cenu. Všechno vyžrat a hlavně rychle,po nás potopa. Ve srovnání s hospodařením dnešních vlád je i naivní plánování růstu průmyslu za socialismu radikální...

10 3
možnosti
LS

L91i25b28o55r 43S75y13n58e61k

26. 8. 2013 21:39

Železničář, soustružník, ba ani učitel nevěděl, co si s nabytou svobodou počít. Komunistická nemenklatura byla na startovní čáře, do nové demokratické doby nastartovaná v Mercedesech, zatímco ti učitelé a dělníci z továren seděli v Trabantech. ODS-ČSSD-dokonce Republikáni a KDU se v devadesátých letech komunisty jen hemžili.

Komanči jsou havěď, ale kdo čekal podobný vývoj té konečně vydobyté demokracie, a kdo je s ním spokojený, jmenuje se buď Gross, či Kalousek.

3 2
možnosti
PU

P57e92t78r 19U64h36e92r

27. 8. 2013 0:21

Co je to ta havěď, inteligentní soudruhu??? ;-D

1 1
možnosti
VH

Ty statistiky mají ovšem několik zásadních chyb. V ČSSR neexistovala volná tvorba cen. Ceny určoval centrální úřad. Další věcí bylo uzavřené hospodářství. Na trhu se nedalo koupit skoro žádné zboží ze zahraničí. Takto se docilovala "vyrovnaná obchodní bilance". Takto se vyrábělo a prodávalo zboží, které by bylo v podmínkách otevřené konkurence neprodejné. Pokud mladíku chcete porovnávat, tak porovnávejte vývoj hospodářství NDR s NSR, ČSSR s Rakouskem, Severní Koreu s Koreou Jižní.....

9 3
možnosti
VH

Dodatek: ČR nyní dosahuje přebytkové obchodní výměny, přestože nikdo neomezuje lidi v možnosti si nakoupit zahraniční zboží. ČR je zadlužená prostřednictvím zahraničních bank hlavně vůči českým občanům. Banky, které nakupují státní dluhopisy totiž takto zhodnocují peníze vkladatelů. Dříve také stát ČSSR měl závazky vůči vkladatelům, to se v statistice dluhu neobjevilo.

5 0
možnosti
JH

Uvádět takové údaje a statistiky je k ničemu, protože dle antikomunistů žil celý režim 40 let jen ze znárodněného majetku a co se stavělo bylo nekvalitní a postavené na dluh (není to tak spíš dnes???). Nepochybně jsme za Západem zaostávali, ale např. v zemědělské produkci jsme na tom byli se soběstačností neporovnatelně líp než nyní a rozprodat továrny do šrotu a rozkrást veškerý státní majetek asi taky nebyl nejlepší nápad... Ale chápu,že by pro všechny polistopadové vlády bylo ponižující srovnání výsledků hospodaření a nárůst státního dluhu. ;-(

4 3
možnosti
LS

L95i96b19o66r 27S11y51n91e76k

26. 8. 2013 21:46

No nevím, ale mám pocit, že děti chodí i dnes do škol, které postavili v akcích "Z" lidi právě za komančů. Všude byly rekreační oblasti ROH a lidi se dovolenkovali za 100 Kč na týden s celou rodinou a minimálně s polopenzí. A možná z nostalgie, na tohle zrovna rád vzpomínám. Jo, a hlavně marně hledám, co se vybudovalo pro lidi, za 1/2 doby, kdy tady vládli komanči?

7 3
možnosti
MM

tak tohle snad ani nejde komentovat, rozhodně ne slušně, že by autorem byl agent provokatér a dle reakcí začne vznikat nová černá listina pro budoucí pracovníky nově otevřených dolů atp?????

1 2
možnosti
ZH

Moulo, můžeš psát jaký chceš čísla o rozkvětu za komunistů, ale když nikam nesmíš jed, stojíš každý týden fronty na maso, na knížky, na banány nebo na hajzlpapír, tak jsou ty čísla na prd soudruhu. Zkus vyhrabat statistiku, kolik lidí z toho ráje uteklo a kolik uteklo k nám. (Kubánci a vietnamci se nepočítaj:-)), Nevim kdo tě takhle naočkoval, ale dej mu pár facek, zaslouží si je. Já jsem se měl za bolševika fakt docela dobře, přesto ty rudochy už nikdy nechci vidět u moci. Lžou a kradou, jen teď zrovna nemůžou. Stejně jsou ti co  dneska odkláněj státní prachy,  zpoloviny bývalí komouši, nebo jejich děti.:-/

5 5
možnosti

Jestli ono to nebylo tím,že lidé měli za co nakoupit maso, knížky, banány a hajzlpapír. Dnes už fronty ani nestojí, protože na ty knížky, banány a hazlpapír nemají.

A co se toho cestování týče, tak na Balaton se snad dostal každý.

5 7
možnosti