Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Je mi 43 let,takže něco málo pamatuju.Ano,komunisti taky kradli,měli svoje výhody,ale nedávali nám to tak okatě najevo,byla povinnost makat,takže ani cikáni tak nezlobili jako teď,neprodali za hubičku nebo nerozkradli podniky,které nás repretentovali i ve světě(české sklo,Liberta atd.........)

0 1
možnosti
JA

Liberta jako reprezentant ??? A ještě ke všemu zlikvidovaná "B - týmem" komunistů ;-D

4 0
možnosti
LJ

Martin Kavka: Přesně. Mým prarodičům sebrali jen statek. A když jsme ho po 89 chtěli zpátky, bylo nám řečeni, že si ho musíme koupit. A přitom se Schvarzenbergovi vrací pole, louky, lány, hrady i zámky. Čech jak poleno. Je to smutný.

1 1
možnosti
JH

Schvarzenberg to dostal díky úplatku, jak sám přiznal.

2 1
možnosti
LJ

Martin Kavka: Stačí číst knihy, např. válka Anglie - Francie, Španělsko - Portugalsko, občanské války skoro po celé Evropě, za tím vším byla schovaná církev. A nemusím ani chodit do sedmnáctého století, co třeba Nigérie dnes, a není náhodou za útokem z 11.09. na "dvojčata" schována mírumilovná muslimská církev? Mám pokračovat, kdy se vraždí do dnes ve jménu církve?

1 1
možnosti
MK

Ach tak. A za vše může církev..... a dokonce muslimská8-o8-o Ona taková existuje? 

Jinak, když byla Třicetiletá válka, tak se ptali papeže, jestli to je válka náboženská a on odpověděl. Nikoli, je to válka stavovská. 

Protože na obou stranách bojovali jak protestanté, tak katolíci.

Valky Anglie a Španělka byly války církevní? Já měl dodnes za to, že šlo o politickou a územní nadvládu dvou velmocí. 

Občanské války byly vyvolány církví?

2 0
možnosti
MK

Autore, to se to komunistům hospodařilo na cizím, že? 

Z otcovi strany v padesátých letech naší rodině zabavili vše. 40 hektarů polí a deset hektarů lesa, plus mrtvý a živý inventář. Naštěstí je nechali bydlet na stejném místě. Jiné rodiny to štěstí neměly, jako rodina z matčiny strany, kde komunisté zabavili 50 hektarů polí, budovy, včetně obytných a živý a mrtvá inventář. 

A perlička. Rodině z mamčiny strany to zabavili na Českolipsku. Tento majetek byl v roce 1938 arizován  s náhradou a děda si jej po roce 1945 vykoupil, aby mu to komunisté v roce 1956 sebrali bez náhrady

5 0
možnosti
JH

Proč jste nešli do družstva?

1 3
možnosti
LJ

Vlastimil Schettl: Oprava: Já, nikokliv Ján :-)

0 0
možnosti
LJ

Vlastimil Schettl : Ján se narodil o trochu později, proto mám jen 175 cm ;-D

0 0
možnosti
LJ

Martin Kavka: To se ptáte mě?

0 0
možnosti
MK

No jistě, je to pod Vaším příspěvkem

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem v těch číslech nemohl najít hodnotu majetku, který byl po válce znárodněn(ukraden).

3 0
možnosti
VS

Mám takový dojem, že s.Herman nám chce určitě říci : "Lidé,co jste v tom roce 1989 blbli, vždyť jsme v té době pod vedením KSČ, byli nejvyspělejší stát na celém světě".

Blíží se volby, tak zločinci se začínají převlékat do beránčího roucha. FUJ !!RvRvRv

2 0
možnosti
MB

Podobne som vykrikoval aj ja v listopadu 1989 pred generálnou stávkou. Teraz po cca 24 rokoch mám trochu iný názor. Na jednej strane si je treba priznať - komunisti kradli, žiadne údajne. Kradli majetky, kradli životy, kradli ideje a myšlienky. Na druhej strane je třeba objektívne priznať, že nič nie je čierno-biele a že skutočne vytvorili určité hodnoty. Postavili sídliská, v kterých bývajú ľudia doteraz, dali ľuďom prácu (aj keď niekedy pseudoprácu), postavili sa školy, cesty, postavil sa priemysel. Bolo by chybné tvrdiť, že NIČ nevytvorili. V porovnaní s terajším režimom a režimom pred rokom 1948 ale potenciál nebol využitý.

1 5
možnosti
VS

Já jsem taky od roku 1946 vyrostl na 179cm.  ;-D;-D;-D

0 0
možnosti