Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

D33a61n 37V59á66v84r71a

6. 1. 2014 2:41

Další teoretik marxista, co to nemå v hlavě v pořádku. Carské Rusko byla kapitalistická země? Císařské Japonsko? Turecko? LOL!!! Nějak jsme zapomněli že Hitler byl socialista, že válku ve Vietnamu rozpoutali komunisti a tak vůbec na všechny oběti komunismu, které jen za báťušky Stalina vyrovnají takřka celý tenhle seznam, ovšem k tomu bychom museli přidat ještě soudruha Maa, Kima a pár dalších komunistických budovatelů, agresi bolševika v Maďarsku, Afghanistánu a dalších zemích a možná nám dojde, proč se třeba v Chile chovali k blbcům jako je Pavel Herman tak jak se chovali.

3 0
možnosti

Existuje i Černá kniha zločinů komunismu ve dvacátém století?

1 0
možnosti

J85a14r18a 51R14a61n50k

3. 1. 2014 1:38

Inu, zde mate take trochu statistiky z Cerne knihy komunismu:

65 million in the People's Republic of China

20 million in the Soviet Union

2 million in Cambodia

2 million in North Korea

1.7 million in Africa 1.5 million in Afghanistan 1 million in the Communist states of Eastern Europe 1 million in Vietnam 150,000 in Latin America (mainly Cuba) 10,000 deaths "resulting from actions of the international Communist movement and Communist parties not in power."[4] Courtois claims that Communist regimes are responsible for a greater number of deaths than any other political ideal or movement, including Nazism. The statistics of victims includes executions, famine, deaths resulting from deportations, physical confinement, or through forced labor.

5 0
možnosti

J92o86s77e70f 16P48o74t25r

2. 1. 2014 22:46

Dnešní průměrný dělník má lepší bytové, hygienické, zdravotní, společenské, možnost cestovat  a jiné podmínky než měli příslušníci šlechty ve středověku a to jen díky kapitalistické výrobě. Dnešní úroveň průměrného dělníka byla ještě před 100 lety nepředstavitelná.

Každý člověk se chce mít lépe a lépe - to znamená vyrábět více výrobků a služeb. Zatím co z historie víme, pouze kapitalistický výrobní způsob je schopen tyto tužby lidí zajistit. Problém je v tom, že kapitalista se nechce moc o své zisky dělit. Zde pak musí nastoupit silné odbory, aby hájily dělníky a hlavně silný stát, který rozumnou mírou přerozděluje zisky potřebným.

Úspěšná je taková společnopst, která nechává egoistickým kapitalistickým podnikatelům možnost využít maximálně všechny zdroje, finanční, lidské, materiálové ... a vytvořený zisk přerozděluje méně schopným - příkladem je Německo Anglie, USA, Francie, severské státy.

Vy znáte někoho, kdo v  těchto státech umírá hlady?. \Ale stejně dobře je na tom i |ČR, kdo nechce pracovat, dostává tolik peněz, aby solidně žil - viz CIkáni.

Bloger je podněkud mimo. Ve svém přehledu se vyhnul svému ideologickému učiteli, velkému vůdci světového proletariátu J.V. Stalinovi, který kvůli instalaci  své tmářské a zpátečnické ideologie nechal zavraždit 55 milionů nevinných lidí (viz Solženicyn: Souostroví GULAG, N.S. CHružčov na XX. sjezdu KSSS přiznal 11milionů nevinných obětí)

Kdyby nebyl kapitalismus, tak by autor blogu fyzicky tvrdě dřel na polích, po večerech by dojil krávy, spal by ve světnici společně s 10 lidmi, do světa by se podíval jedině do sousední vesnice a by by rád, kdyby se dožil 30 let. Ale aspoň by neměl čas na  fantasmagorické myšlenky

5 1
možnosti

J97a80n 16Š83u50s18t43e12k

2. 1. 2014 20:49

Kapitalismus = zadlužování

 

Kapitalismus a současný měnový systém jsou neslučitelné.Svou podstatou - přerozdělováním peněz do kapes bohatých - je totižkapitalismus neslučitelný s finančním systémem založeným na oběživu.

Peníze, které z oběhu zmizí do kapes bohatých (a pakvětšinou do zahraničí, buď formou vývozu zisku nebo nákupem luxusníhozahraničního zboží), v systému chybí, a je třeba je nahradit, což se dějenejčastěji právě půjčkou.

1 6
možnosti

Pane Šustek, zadlužování je vina bankéřů , nikoli kapitalismu či kapitalistů.

2 0
možnosti
Foto

Vy si zaměňujete pojmy  Stát a Kapitalismus.   Jinak je to správně.

1 0
možnosti

J93a92n 66Š78u80s69t38e50k

2. 1. 2014 19:17

Rasová i národní hrdost jsou nepřípustné. Hrozí totiž možnými konflikty a destabilizací kapitalismu, stejně jako odporem k víceméně etnicky homogenním kapitalistům. Následkem těchto jevů globální tržní hospodářství neporoste, investice se nebudou násobit, zisk z akcií a cenných papírů bude mizerný. Boj proti národnímu a rasovému uvědomění schopných lidí je otázkou bytí či nebytí ziskuchtivých křivonosých šejdířů, i samotného kapitalismu vůbec.

Ideálem kapitalismu je šedá, nepřemýšlející globalizovaná multi-kulturní společnost otroků bez vlastní identity, bez historických kořenů, beze cti. Už jsou tak zpitomělí, že nemají sílu ani dát to mínus.

:-)

1 5
možnosti

Přečetl jsem si několik Vašich příspěvků a původně jsem nabyl dojmu, že jste jen neškodný internetový kašpárek s nejasnou identitou, snažící se zaujmout pomocí co možná nejkontroverznějších výkřiků. 

Z tohoto Vašeho "příspěvku", konkrétně pak z Vámi uvedených "etnicky homogenních kapitalistů, ziskuchtivých křivonosých šejdířů" na mne mocně dýchl duch antisemitismu nacistické a komunistické propagandy. Byl to z Vaší strany záměr, nebo jen rychleji píšete než myslíte?

4 1
možnosti

J29a77n 37Š98u57s18t40e44k

2. 1. 2014 19:04

Volným trhem řízená ekonomika totiž kašle na národní stát, kašle na národ. Protože sama o sobě nemá žádnou sociální politiku, kapitalistická společnost v honbě za penězi, nebo z jejich nedostatku, pomalu vymírá. Proto je třeba lidskou sílu doplňovat zvenčí - umělou imigrací.

Kapitalismus nevidí člověka jako příslušníka nějakého národa či rasy. Člověka vidí jako otroka. Výrobní jednotku - pouhé číslo.

V tomto směru je kapitalismu zcela lhostejné, zda je člověk bílý nebo černý. Zda chytrý bílý otrok chce, či nechce pracovat s líným černým otrokem. Kapitalisté chtějí vidět výsledky - svoji plnící se kapsu.

1 3
možnosti

I kdybych jen na vteřinu připustil, že máte pravdu (jako že nemáte), tak jaká je alternativa? Komunismus asi těžko. Tam je člověk jen prvkem kolektivu, bez vlastní ceny. Milion mrtvých ve prospěch komunismu není problém, ostatně už Lenin hlásal, že teror je nezbytný.

5 1
možnosti

J78a57n 81Š13u44s40t34e76k

2. 1. 2014 18:53

Ekonomický systém – kapitalismus. Čím víc peněz vyděláš, tím jsi lepší člověk. Iluze spočívá v tom, že každý se může stát boháčem a že každý pak bude šťastný. Nemusím snad rozebírat, jak je kapitalismus zvrhlý z hlediska důstojnosti člověka – peníze jsou víc než člověk (oficiálně!). A je snad zřejmé, že to je proti duchu Písma. Neviditelná ruka trhu je stejný vrah a tyran jako Stalin a Hitler. Tisíce dětí po celém světě umírají denně, právě kvůli kapitalismu, kvůli systému, ve kterém žijeme a který většina z nás obhajuje či mlčky trpí. !!

1 3
možnosti

Nesmysl. Kapitalismus se vůbec nestará o společenské postavení či štěstí. Kapitalismus je jen forma trhu, nic víc. Moc bohatství ve společnosti je dána sociálním prostředím. Kapitalismus je neformuje, komunismus deformuje.

Morálka je to, co určuje, jak se kdo chová ke slabým, hladovějícím, resp. na čí úkor se obohacuje.

3 0
možnosti

Aha. Takže dvě třetiny středoškoláků nevěří, že by socialismus byl lepším společenským uspořádáním. To je dobře. Řekl bych, že to je slušný výsledek.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS