Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J15a98n 73Š19u87s56t87e85k

2. 1. 2014 14:21

Kapitalismus je jako mrtvý slaneček v záři měsíce. Třpytí se, ale páchne! — Otto Piffl

Ekonomická anarchie kapitalistické společnosti je skutečným zdrojem všeho zla. — Albert Einstein

Co nemůže přinést nápravu, je politika vedená kapitálem. — Karel Čapek

Kapitalismus je organizovaný zločin, a my všichni jsme jeho oběti. — Refused 

:-)

1 5
možnosti
MC

Už jen vykřiknout kupředu levá a jdeme na ně!

7 0
možnosti

J15a65n 38Š24u20s14t18e72k

2. 1. 2014 14:17

Tak jako přikázání ,nezabiješ‘ klade jasné meze, aby zajistilo hodnotu lidského života, musíme dnes říci ,ne ekonomii vyřazování a nerovnosti‘. Tato ekonomie zabíjí. Není možné, aby nevzbuzoval zájem fakt, že stařec nucený žít na ulici zemřel podchlazením, zatímco pokles kurzu na burze ano. Toto je vyřazování. Už nelze tolerovat fakt, že se vyhazuje jídlo, když existují lidé, kteří hladovějí. To je nerovnost. Dnes je všechno vydáno napospas konkurenci a zákonu silnějšího, kde mocný pohlcuje slabšího. V důsledku této situace jsou obrovské masy populace vyřazovány a marginalizovány: jsou bez práce, bez perspektiv, bez východisek.

0 7
možnosti
MC

Lidé jsou bez perspektivy a bez práce hlavně z toho důvodu, že jsou tu tací, kteří zde nenapsali ještě ani jednu rozumnou a hlavně svobodnou myšlenku.

2 0
možnosti

J95a35n 79Š98u29s22t96e62k

2. 1. 2014 14:02

Výdobytek kapitalismu v USA: Počet Američanů žijících v chudobě během posledních 4 let vzrostl o přibližně 6 milionů. Ve Spojených státech dnes žije aspoň čas od času 77% občanů od výplaty k výplatě.  Přibližně 57% dětí ve Spojených státech žije v domácnostech, které jsou považovány buď za „nízkopříjmové“ nebo „chudobné“. V říjnu 2008 bylo 30,8 milionu Američanů na potravinových poukázkách pro chudé (program SNAP). Dnes je na stravenkách (sociálních dávkách) 46,7 millionů Američanů.:-)

0 6
možnosti
MC

Váše mysl je zahalená, že pro plný talíř ani nevidíte, kdo vám ho nachystal.

2 0
možnosti
JS

jo, ještě jste zapomněl 4 miliardy mladých, co virtuálně zemřeli při videohrách

1 0
možnosti

J70a79n 84Š38u93s97t16e55k

2. 1. 2014 13:36

Máte naprostou pravdu, pane Hermane. Kapitalismus je zrůdný systém, který má na svědomí desítky milionů umučených, zavražděných a popravených civilistů. A to vše   kvůli bezcitným bojům, válkám o peníze, ropu, pracovní příležitosti. Tihle jedinci postupně ovládají úplně všechno a v zájmu udržení si svých privilegií a zisků, manipulují veřejným míněním, omezují lidské svobody, bezcitně vykořisťují pracující, rozpoutávají války nebo bezohledně drancují planetu. Pouze primitivní otrok, který si nezaslouží být svobodným člověkem obhajuje kapitalismus. !!

0 5
možnosti
MC

Iracionalismus vede intelektuály k zavržení možnostinezávislosti (resp. orientace na realitu) ve prospěch altruismu, který je dálevede k závěru, že kapitalismus je zlem. A pak, bez ohledu na to, jak skandálněignorují kontext, jak přepisují dějiny nebo si protiřečí, necítí žádnézahanbení; pokud jsou antikapitalisty, cítí se ušlechtile. Jejich epistemologiejim zkrátka umožňuje manipulovat fakty, jak se jim zachce,  aby dospěli k závěrům, které se jim v té čioné oblasti nebo otázce líbí. Jejich etika je pak směruje pouze k etatistickýmzávěrům.

Proto intelektuálové nikdy nepochopili ctnost kapitalismu.Nepochopili ji v minulém století a dnes jsou na tom ještě hůře (jejichnevědomost se ještě zvýšila). V jakékoli společenskovědní oblasti jsou dnešníintelektuálové doslova "znalostí nedotčeni", zvláště na poli svéhovlastního oboru. Jdou nedotčeni znalostí díky svému oboru, tj. díky typufilozofie, kterou do nich infiltrovala léta jejich akademického vzdělávání.

Kapitalismus je praktický. Kapitalismus je morální.Kapitalismus je pravdivý. Lidé jej však nikdy nepoznají, dokud tyto tři pojmynepochopí spolu se vším, na čem hierarchicky spočívají.

3 0
možnosti
MC

Omyl vašeho přesvědčení.

Jedním z největších úspěchů kolektivistů je, že se jimpodařilo vzbudit v lidech představu o kapitalismu coby nelidském, kořistnickémsystému, v němž uspěje pouze ten, kdo se vyšplhá nahoru po mrtvolách jinýchlidí. V kapitalismu je zkrátka člověk člověku vlkem, tvrdí obecný názor,zatímco socialismus, tedy ten skutečný, ideální socialismus, je vysoce morálnímsystémem, protože jeho motivem je pomoc bědným a trpícím, zkrátka těm méněšťastným, nebo prostě těm, kteří nedosáhli kýženého bohatství jen proto, že jejdosáhl někdo jiný, dravější a bezohlednější.

 

Co takhle tuto vylhanou povídačku konečně uvést na pravoumíru? Pravdou je totiž opak: zatímco čistý kapitalismus je systém, který jakojediný v maximální míře umožňuje pokojné a mírové soužití mezi lidmi, je toprávě socialismus, v němž jsou si lidé navzájem vlky.

3 0
možnosti

Kapitalismus je nepřetřžitý stav občanské války.

0 4
možnosti

J90a39n 65Š76u52s40t90e61k

2. 1. 2014 12:35

Děkuji pane Hermane za informace. To jsem nevěděl. Ta čísla jsou zdrcující! Lidé by nikdy neměli zapomenout na tyto zločiny páchané na celých národech! 

Škoda, že administrátor nemá sílu dát tento článek do výběru. V každém případě KARMA! R^

0 6
možnosti
Foto

vy to ještě nevíte ....

1 0
možnosti
JM

Nechcete mi napsat, kde ten matroš berete? To musí být síla8-o

3 0
možnosti
BT

černou knihu můžete napsat na jakoukoliv dobu od neandrtálců či cromagnonského člověka až po dnešek na vině je vždy jen člověk a lidstvo svádět to na nějaký ismus je kravinismus, lidé se prostě stále chovají jako lidé

2 0
možnosti
RH

Dovolím si nesouhlasit. Pokud bude existovat víra v to, že požírat jiné lidi je pro člověka to nejlepší, tak sice budou zabíjet a žrát jiné konkrétní kanibalové, ale bude to způsobenou vadnou ideou. Jako u komunismu.

4 1
možnosti
RH

Zatímco kapitalismus není ideologie, která by nutila někoho zabíjet, tak komunismus již prokázal, že to jinak než brutálním násilím neumí. Teorie demokratického míru naopak ukazuje, že vyspělý kapitalismus na rozdíl od věčně válčících socialistických států válku vůbec nepotřebuje. Války doprovázejí lidstvo od věků, není úplně argumentačně v pořádku obviňovat z konfliktů kapitalismus.

12 1
možnosti
PK

válka je a vždycky byla jenom důsledek nedostatku zdrojů (často lokálního).

Jediné dva stavy libovolného živočišného které nespějí k válce je když daný druh expanduje a zabíráno nová zdroje a území. A nebo když vymírá a z libovolného důvodu jeho požadavky na spotřebu zdrojů klesají víc než ho limituje prostředí... ale to se moc často nestává.

a ruku na srdce- brutální násilí je ten naprosto nejefektivnější nástroj který na téhle planětě něco vyřišil. násilí vyřešilo víc konfliktů než všechny ostatní faktory dohromady.

0 0
možnosti