Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímalo by mne, jak si Herman  kapitalismus definuje. Třeba ve vztahu ke svobodě. A jak si definuje ten svůj komunismus ve vztahu ke svobodě. Komunismus je špatný ze své podstaty:  někdo se snaží vnutit svou vizi dobra násilím těm, co se chtějí o své dobro postarat sami.

Takže se běž hochu se svým komunismem bodnout!

6 0
možnosti

Problém spočívá v tom, že ti, co se chtějí o své dobro postarat sami, tak to jsou pouze ti, co se umějí postarat o sebe na úkor ostatních. A i o ty se museli v dětství postarat tatínek s maminkou a ve staří boromějky.Důkaz: Za posledních dvacet se koláč, co máme k rozdělení v podobě hrubého národního produktu téměř nezvětšil, pouze se zvýšily sociální diferenciace.

  Nelze říci o nikom, že se umí postarat o své dobro sám. Ba ani Robinson to neuměl. Nebýt dědictví evropské civilizace, zahynul by hlady a žízní hned první den.

0 1
možnosti
Foto

Otřesná fakta, z nichž většinu lidé neznají, stojí za zveřejnění. Jako memento, aby se již tato kapitalistická darebáctví nikdy neopakovala !! karma R^

0 5
možnosti

Kdybych nevěděl, že jste to napsal Vy, přísahal bych, že to chválil pan Šustek. Máte velmi podobný styl.

4 0
možnosti

Kaukam, ze v Indonesii si s tema komunistama umeli vyborne poradit! Skoda, ze jsme je u nas nenasledovali :-(

3 1
možnosti
Foto

Budu se stále opakovat.  Pan Herman si zaměňuje pojmy Stát a Kapitalismus.   Je to černá kniha etatismu.    Kapitalismus je jen ekonomický způsob tvorby nových hodnot a násilí mu  škodí stejně jako lidem.

8 0
možnosti

Součásně však platí, že kapitál je přilepen na stát jako klíště na svého hostitele a jeho prostřednictvím a příspěním se mění ve státně monopolistický kapitalismus. Tato marxisticko-leninská charakteristika není vůbec od věci. Kapitál a jeho osobní personifikace kapitalista si osedlává stát jako svého koně. Přípouštím, že teoreticky je možné představit  si čistý kapitalismus, stejně tak jako čistý komunismus jako stateless society.

0 2
možnosti
Foto

Duo Herman - Cvalín zahájili ofenzivu

6 0
možnosti
Foto

Sranický úkol. Béfel je béfel, přes béfel se ne....! Nebo i tak;-)

2 0
možnosti
Foto

Tak nevím. Byl páter Koniáš komunista, či může bejt komunista páter Koniáš?

0 0
možnosti

Z dnešního pohledu byl Koniáš ve srovnání s komunisty docela lidumil.

7 0
možnosti

Než budete chtít zjistit jakoukoli historickou pravdu, zaměřte se především na zdroje, z nichž čerpáte. Na jejich důvěryhodnost, na důvěryhodnost autorů. A snažte se znát i oponující názory. Teprve pak si můžete udělat solidní úsudek. To je princip kritického myšlení, jímž zdaleka ne každý vládne.

6 0
možnosti

Když čtu vás a pána Zieglera tak mám z toho guláš. Asi budu muset konvertovat

na islám. Chtěl bych mít v hlavě jasno jako třeba pán Bicera, expert na pásová vozidla...;-D

0 0
možnosti
Foto

Každý neměl to štěstí sloužit u tankistů, řídit toto vozidlo, střílet z něj, nabíjet a nebo všem velet. Taky ho čistit plechovou škrabkou ve všech záhybech, hlavně kol, kam hlinité bahno z podbořanského tankodromu zalezlo a nejlepší to bylo, když ještě zmrzlo na kámen. Taky se učit z čeho je složen a jak to všechno funguje. Takže souhlasím s panem doktorem O.F., pokládám se za experta.:-)

1 0
možnosti
Foto

útočná vozidla neboli tanky namontované na ocelových housenkových pásech, člověče mysli. Dočetl jsem to sem a přestal. Co to je! Vozidlo namontované na ocelových housenkových pasech má být tank? Snad tak vozidlo pohybující se po ..........

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS