Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

No... exekuce.. to je jistě problém. Jenže.. co říkáte moudru - každý svého štěstí tvůrcem ?

Jsem přesvědčena, že velká většina těchto případu začla nerozumným rozhodnutím vzít si půjčku, nebo cosi podobného.. Totéž k bezdomovcům - až se lidi naučí myslet na zadní kolečka, tak si odpustí k skvělé jídlo, natož další věcí, které zpříjemňují život, a PRVOŘADĚ BUDOU SI PLATIT BYDLENÍ.  To je absolutní základ lidské existence !  Mnozí bezdomovci ani nechtějí do nějakých těch nocleháren či jiných zařízení, ačkoliv ta možnost je... proč ? Protože preferují alkohol a kouření. 

Věřím, že jsou i případy, kde se OPRAVDU stala nějaká souhra špatných (náhod, něčích úmyslů...) prostě "oběti" za to nejspíš až tak nemohou. Ale tyhle záležitosti se nedějí ze dne na den, takže ti lidé se musí naučit OKAMŽITĚ něco řešit, ne čekat, a pak zadlužení jen narůstá o další částky.. penále, úroky či... nevím..

1 0
možnosti
JV

Že se zvedly ceny bydlení od roku 89 až na padesátinásobek je asi taky souhra špatných náhod. Ne každý má možnosti, chuť a schopnosti se neustálému zdražování přizpůsovobat, pracovat a pracovat víc a víc, aby se uživil. Proto to někdo nemusí unést. Někdo tu nastavil pravidla, která vyhovují těm silnějším a slabší tím jsou v roli vydíraných. Tohle je taky potřeba vidět.

0 0
možnosti
JK

Sebevraždy - http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/sebevrazdy_zaj

Pět nejznámějších mýtů o sebevraždách vs. tvrdá data - http://jdem.cz/9jc67

1 0
možnosti
Foto

Nerad bych Vám křivdil, ale myslím, že Vám unikají některé souvislosti. Z hlediska psychologického se dá významně doplnit, co jste napsal. Exsistenční problémy mají značný vliv na psychiku(negativní emoce), ale pravda je, že člověk snese hodně a hodně umí překonat, pokud se nepřidají k prožívaným negativním emocím další. Tedy k obavám ještě pocity ponížení, zatracení, odmítnutí. Je známo, že lidé v Británii by li za války velmi stateční, protože premiér byl k nim upřímný. Nábízel jim pot a krev. Lidé nemuseli myslet na to, že zatímco oni sami trpí nouzí, vládnoucím sociopatům lezou miliardy ušima. Jiná situace je v míru, když se člověk dostane na dno v čase, kdy ze státního rozpočtu mizejí miliardy a on nedosáhne třeba ani na pořebnou lékařskou péči.

Ale bylo by chybou a zastíráním pravdy, kdybyste nechtěl vidět i jiné souvislosti. Například to, že kapitalismus sám osobě není zlo, ale sociopatičtí oligarchové.

Nikdy se nedozvíme, kolik lidí spáchalo sebevraždu od roku 48 do r. 89 v souvislosti se ztrátou naděje, v souvislosti s pocity ponížení, bezmoci, beznaděje v pronásledování. Mnohým se rozpadly rodiny, někteří byli vyhnáni do ciziny, jiní tam utíkali, mnozí byli vyhozeni z práce a nikdy už nesměli dělat to, co nejlépe uměli. Tedy ponížení především mnohé lidi deptalo a snižovalo jejich kvalitu života. Váš článek je tady jaksi jednostranně zaměřený, zdá se mi.

5 0
možnosti
JR

J81a70r24a 87R65a23n32k

17. 1. 2014 3:36

Diky za Vas prispevek, pane Herdo! Bohuzel jsem jeste nenasla jediny clanek od mladeho komunisty, blogera, ktery bych mohla ocenitRvRvRv

0 0
možnosti
LC

Zvyšující medikace antidepresiv je především přímo úměrná ochotě lékařů je předepisovat komukoliv, většinou s velkým bilboardem farmaceutických koncernů za zády a v příslušném bílém tričku s logem. Takhle to přece kdysi začalo s antibiotiky.

2 0
možnosti
Foto

Autor zcela úmyslně směšuje ,,pohnutky". Zoufalý protest proti bolševickému režimu a okupaci republiky sebeobětováním, ve snaze zburcovat lidi z letargie vůči těmto skutečnostem. Uctění památky takového člověka se ovšem kom ideologii nehodí do krámu. Tak je ,,snaha jej přebít". Argumentace hodná redaktora bolš. plátku. Mnozí pamatují. Mnohé.!Zbytečné cokoli dodávat.

8 0
možnosti
JK

Čin Jana Palacha NEBYL sebevraždou !!!,

Jan Palach si zaslouží úctu a vzpomínku na naši tragédii, a mnohem větší jeho a jeho rodičů. Vždycky mě ty vzpomínky děsně rozesmutní. Hlavně to, jak se o něm hodně lidí vyjadřuje s despektem. 

Zoufale mu šlo o to, aby úsilí o demokracii nebylo zatlačeno do kouta. To nebyla sebevražda REZIGNUJÍCÍHO člověka s depkou, právě NAOPAK to byla VÝZVA, která měla silou šokujícího extrémního činu vytrhnout lidi z letargie ! 

Palach vůbec nechtěl umřít, chtěl to přežít. On i VĚŘIL, že se mu to povede!

Vymyslel si JAKO POHRŮŽKU REŽIMU, skupinu následníků, pokud nebudou splněny jeho podmínky. Napsal a říkal: Aby se ten řetěz zastavil, MUSÍ být splněny mé podmínky. Musí být zastavena cenzura a zastaveno šíření sovětského informačního plátku, který tu kolportovaly cizí armády. Věřil, že pokud se to zastaví a lidi nebudou tak manipulováni, nebudou tak lehce padat do letargie a nenechají se tak snadno zglajchšaltovat. Zoufal si nad růstem kolaborací, nechtěl pokračovat ve zbabělosti, která zase citelně narůstala jako národní model přežívání v obdobích "temna" - protektorát, komunismus, normalizace různých režimů. Byl to zoufale šílený pokus zabránit, abychom neupadli do stejného marastu, jako jsme padali v minulosti už víckrát.

I když ten pokus nevyšel, nikdo mu jeho podmínky nesplnil, zaslouží si úctu. Jeho heslo - Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí. A jelikož se v Čechách začalo říkat: Proboha, jenom to nějak ututlejme, toho Palacha, jinak Rusi přijdou s dělnicko-rolnickou vládou. Reakce na Palacha byla úplně stejná a charakteristická jako vždycky, i jinde. Bezútěšnost. Protože, bohužel, nedokázal ten mechanismus zbabělosti zastavit. Pro mně je Palach provždy připomenutím, že není možné touto metodou reagovat na těžké chvíle v našich dějinách. Pro mě je Palach tím, kdo šel PROTI  této nebezpečné tendenci. A jestli jeho připomínání postačí, abychom si toto uvědomili a nedovolili, měl jeho čin smysl.  ČEST JEHO PAMÁTCE..

2 0
možnosti
FZ

Vy jste se soudruhu neo-Marxisto špatně narodil,měl jste se narodit o 80 let dříve, aby jste si ten soc-komunismus užil na plný pecky.A jinak viz příspěvek p.Horáčka.

8 0
možnosti
RH

Ano počet sebevražd v posledních letech stoupá, ale od roku 1989 natolik poklesl počet sebevražd, že ani přes zvýšení se jejich počet neblíží počtům sebevražd běžných v letech komunistické vlády. http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/sebevrazdy_zaj 

 To byste měl asi vysvětlit.... Tedy pokud byste byl schopen diskuze. Rv

15 0
možnosti
RC

Hezky!! Ale tohle nemaji komousi radi, kdyz se jim predlozi statistika, ktera nepotvrzuje jejich vyvody.

7 0
možnosti
RC

Sebevrazda z existencnich duvodu je hlavne chyba pachatele. Nikdy neni tak spatne, aby nemohlo byt lepe. To je jako kdybyste rekl, ze je to hrozna zeme, ze se nekteri lide zabiji proto, ze je tyra partner. Z kazde situace je nejake vychodisko, krome smrti.

A to, ze narostla navstevnost psychologu a psychiatru muze byt i tim, ze lide ztratili ostych z navstevy tohoto typu odborniku. To byste pak musel rici, jak jsme skvela zeme, protoze v takove zemi jako USA, kdo nema psychoanalitika, psychologa, nebo psychiatra je nenormalni.

3 0
možnosti
JR

J24a19r27a 45R71a30n80k

17. 1. 2014 3:43

Ale ne tak doslova, ja tady na tom severoamerickem kont. ziju a neznam nikoho, kdo by chodil k psychiatroi/psychologovi....to spis, kdyz manzelstvi prestava fungovat, tak jdou "na brainwashung", misto aby se hned rozvedli.:-)

0 0
možnosti
OK

Do vaší široké existenciálně-existenční kategorie lze přidat i Kubiše a Gabčíka.

6 0
možnosti