Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

A tento článek má sloužit k čemu přesně? K lítosti chudáků pohraničníků? Kteří pouze zastřelili hafo rodin, co se snažili útect komunismu?

Děláte si zadel?

9 1
možnosti
JM

Hlavním úkolem PS nebylo nepustit nikoho dovnitř ale nepustit nikoho ven. Skuteční agenti se od poloviny 50. let netrmáceli přes hranice pěšky ale jezdili pohodlně vlaky, auty nebo rovnou létali.

15 0
možnosti

J87a53n 81Š68u60s21t46e87k

11. 6. 2014 15:05

Konečně pořádný článek ve výběru!

Pavle, gratuluji a dávám za pravdu karmu!

:-)R^

1 8
možnosti
VC

A je k čemu gratulovat, Honzo?Rv

4 0
možnosti
JK

Safra. Marně přemýšlím, co teprve ti američtí agenti dělají dnes, když mají hranice otevřené...

8 0
možnosti
JH

chlastají na Ukrajině ;-)

3 6
možnosti
OF

Pokud tohle myslite jako vtip ok. Pokud to myslite vazne, budte rad ze komunismus ma porad jeste snesitelnejsi nalepku. Stejnej clanek napsanej o nacistickejch taborech by totiz byl trestnej cin.

8 0
možnosti
MV

Pravopisné chyby, polopravdy ...

Nastudujte si mimo historie i češtinu a zkuste to znovu.

Zatím Rv

6 0
možnosti
JP

nebyl čas ptát se kdo je kdo, rozkaz zněl jasně ;-)

10 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, jak autor téměř glorifikuje Pohraniční stráž a zcela opomíjí zjevné zločiny, které byly na mnoha lidech páchány při jejich pokusu o útěk z komunistického lágru zvaného Československo po roce 1948, vyjadřuji tímto hluboké znepokojení a rozhořčení, že se takovýto článek, který vyznívá téměř jako ospravedlnění zločinů předchozího režimu a tím možná i porušuje zákonnost této země, vyjadřuji tedy hluboké znepokojení a rozhořčení, že se podobný propagandistický článek objevuje na titulce idnes.cz

Rv

23 3
možnosti
JH

Glorifikuje,opomíjí,ospravedlňuje??? Propagandistický článek??? Buď jste četl něco jiného,nebo už nechoďte na slunce. Je to pouhý výčet shromážděných faktů bez jakéhokoliv komentáře autora. Vyjadřuji tímto hluboké znepokojení nad pitomostí některých diskutujících antikomunistů...

2 17
možnosti
MB

K článku jako takovému se vyjadřovat nehodlám, nemá to cenu. Jen si dovolím upravit aspoň část Vámi zkresleného faktu, a to počet členů pohraniční stráže zabitých při službě. V letech 1948–1989 jich zemřelo celkem 654, z toho ale většina nehodou, sebevraždou či zastřelením kolegou. Pouze deset jich zemřelo při přestřelkách s uprchlíky. ;-)

18 1
možnosti