Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak to že tady dostávají prostor zastánci a propagátoři zločinné ideologie? Komunisti byli a jsou zločinci! Mohl bych beztrestně glorifikovat Hitlera? Odpověď dopředu znám!

1 0
možnosti
Foto

třetina národa kolaborovala, proto je to velkoryse přehlíženo. .....to je má teorie;-)

0 0
možnosti
Foto

Zvěstování ekonomických mouder od človíčka, co odhalil trojčlenku ve mě vyvolává...ehm...rozpačitý pocit;-)

2 1
možnosti

P32e81t61r 73H42á23l79a

2. 12. 2014 13:07

Nevím jaká máte data, ale pokud bych to vzal pro ČR, tak zahrnutím daní se vám z vykořisťování 152% stává jenom 21%, k tomu připočtěte nejistotu co si kdy ten stát zas vymyslí a celkové riziko na trhu...

Zisk po zdanění je dán zejm. konkurencí, změnou sazby daně prostě akorát změníte marže. Případné změny ve výrobě budou pak akorát k horšímu kvůli neefektivní alokaci zdrojů.

0 0
možnosti

Správně - vyrobí se nadhodnota - jak věděl i Marx (kromě stovek dalších ekonomů, i když ti ji mnohdy nazývali a nazývají odlišně).   A můžete říct, co se s nadhodnotou (ziskem, výnosem) ti oškliví kapitalisté provedou? Odpovím sám: Neprožerou - investují.  Bez té nadhodnoty (která vzniká již při druhé dělbě práce v hlubokém starověku) bychom pořád obdělávali půdo motykou (možná) a i králové by bydleli v chýších.

    Vy jistě uznáváte, že v letech 1950 ÷ 1990 tento stát vzkvétal, budovalo se vše - silnice, železnice, fabriky, byty, sportoviště.  A z čeho myslíte, že se mohly budovat? Z nadhodnoty, soudruhu, z nadhodnoty.

    Nadhodnota je pro rozvoj společnosti nezbytný ekonomický prvek.

   Že se Váš poslední diagram netýká ani kapitalistů, ani kapitalizmu, ale státu obecně snad ani nemusím dodávat.  (Stát, který ukradl všechen majetek arci nemusí danit - jen sníží platy ve státních podnicích a zbude mu větší nadhodnota přímo.)

2 0
možnosti
Foto

Jen okrajově mě napadá, že zde soustavně provádíte propagaci politického směru směřujícího k potlačování práv a svobod jednotlivce, jak jistě v Ústavě státu umíte dohledat. Tedy porušujete zcela vědomě nejvyšší státní zákon a už jen publikace toho článku se může pohybovat v trestní sazbě několika let. (Jistě si sám najdete všechny souvislé paragrafy, protože pokud jste to neudělal předem, pak jste těmi několika písmeny bez ladu a skladu vědomě spáchal zločin.)

2 0
možnosti
Foto

Jste nedovzdělán v ekonomii. O to více v marxismu. Rv

4 0
možnosti
Foto

Vykořisťování a nadhodnota to jsou ideologické, nedoložené pindy.  Protože i Marxovi muselo být jasné a také to nikdy nepopíral, že dělník i v komunismu nemůže dostat víc, než svou prací vytvoří, kapitalisté  větší část nadhodnoty, používají k akumulaci kapitálu, který slouží  k růstu národního bohatství. Slova nadhodnota, vykořisťování byla používaná Marxem z důvodu, vzbudit odpor nenávist, vzpouru proti kapitálu. Jiný důvod v tom nebyl

1 0
možnosti

Myslím, že se mýlíte. Marx prostě vyjádřil ekonomickou skutečnost.  A prstředek rozvoje společnosti nazval nadhodnotou.  Stejnou dělbu celkových příjmů vpodstatě má i současná ekonomie. Jen názvosloví je jiné,

   Až mnohem později byl tento pojem zneužit v Komunistickém manifestu a zejména pak v pracích Lenina.

0 0
možnosti

Přiznávám, že ačkoli jsem v mládí pracoval jako rozpočtář výroby a coby študák strojařiny míval jedničku z marxismu, tak Vašemu příkladu se šroubárnou, natož celému článku jaksi nerozumím. Možná byste mohl alespoň trochu aktualizovat tu archaickou terminologii a místo "kapitalista - dělník - vykořisťovat" používat "zaměstnavatel - zaměstnanec - vydělávat". Možná bych (nejen já) pochopil, o čem je řeč. ZdŠ

3 0
možnosti

Jak tomuto může ještě po zkušenostech mezi 1948 - 1989 někdo věřit ? On někdo někoho nutí odevzdávat nadhodnotu někomu jinému ? Každý může být živnostníkem. Nicméně častěji se vyplatí přenechávat někomu "nadhodnotu". Ona to totiž žádná bezpracná nadhodnota není, jde o odměnu za efektivně řízenou firmu. Jak vypadají firmy neefektivně řízené si lidé pamatují před r. 1989. Že marx nepřišel na zásadní funkci majitele výrobních prostředků v efektivně fungujícím hospodářském systému je dáno tím, že nepoznal prakticky, jak to ve výrobní firmě funguje, a taky proto, že mu manželka tolerovala chudobu rodiny. V praxi to ale vypadá jinak.

4 0
možnosti

Člověk by čekal, že po shlédnutí těch Vašich obrázku si dělnická třída řekne dost a odřízne od sebe ty ošklivé panáčky v obleku, co jí strkají ručičky do kapsičky. Potom by jí zbyla celá nadhodnota jen pro sebe, no ne?

Na co nějaký management, právníci, bankéři... Vždyť řízení, právní zajištění a peníze vlastně nikdo nepotřebuje ;-D

Jo počkejte, ono to tu už vlastně bylo. A dopadlo to tak, že všichni měli všechno a kdo měl štěstí, tak kupoval bony za 5 a šel si pro výrobky těch "zotročených" panáčků ze západu. A potom ten osvobozený panáček zemřel v 64 letech, protože z celé té nadhodnoty kupodivu nezbylo dost na to, aby se pořídilo dost moderních léků, které taky jako na potvoru vyráběli jen ti zbídačení západní panáčci. A ta kapitalistická klíšťata je vysávala tak, že se v průměru dožívali o 10 let déle.

Zkrátka a dobře - autore, jen houšť. Už aby těm zpovykaným kapitalistům revoluce zatnula tipec! R^

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS