Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87a77r70a 54R59a13n77k

4. 1. 2015 21:10

;-D:-/ konecne mi nekdo vysvetlil ty fronty pred ruskymi embasadami po celem svete, muzou se uslapat.....jak to ze jste este v CR

0 0
možnosti

Jó, v SSSR chtěl žít každý. A nejvíc ti, kteří tu zemi navštívili. Ale co, neřešme tu zemi neomezených možností. Ale co kdybyste nám pane Hermane raději udělal takový exkurz do poválečné historie naší vlasti, jak jsme plnili pětiletky a posouvali se v žebříčku mezi nejrozvinutější země světa.

1 0
možnosti

A jak do tohoto "nepopiratelného úspěchu" zapadají ty miliony mrtvých či zotročených vlastních občanů v gulagu ? 

Jak do toho zapadá vynucení stěhování národů pod vedením Stalina ? 

Jak do toho zapadne 1,5 mil. mrtvých při řízeném ukrajinském hladomoru ?

Ostatně co byl ve skutečnosti státní útvar, efemisticky nazývaný "Sovětský Svaz" ? Nebylo to spíše Rusko a 14 okupovaných zemí kolem ?

Tohleto svinstvo nazývaz ekonomickým úspěchem je blbost nejvyššího kalibru.

5 0
možnosti
Foto

1) Je zvláštní, když gulagy existovaly, nikomu to nevadilo. Ani Maximu Gorkému.

2) My jsme sem tam také nějaký národ vystěhovali. A Turci vystěhovali Řeky. A co udělali s Armény škoda mluvit. Stalin řekl, když to oficiálně mají povolené Češi a případně i Židy, tak proč ne my.

3) Třeba to bude tím, že u toho ukrajinského hladomoru asistovali polští agenti.

4) Když v sovětské ústavě bylo právo na vystoupení republik, čehož bylo právě využito v r. 1990, tak nelze hovořit o okupaci.

5) Tak působivou kritiku kolonialismu a dějin USA už jsem dlouho nečetl. Postavit ekonomicky blahobyt na genocidě původního obyvatelstva, to je fakt trochu problém. Máte pravdu.

0 0
možnosti

Byl jsem tam cca v roce 1975.  Především v asijských republikách. Jakou srandu (spojenou se zděšením) jsme měli z průmyslového zboží v jejich obchodech, se neptejte.  Děs nás jímal nad desítkami km dávno rozestavěných a nikdy nedokončených zavodňovacích kanálů stejně, jako ze stovek kilometrů těch sice dostavěných, ale polozasypaných.

  Zírali jsme na dobytek, pasoucí se uprostřed Taškentu, Dušambe či Buchary.

 Tak mně, prosím, ještě chvíli poučujte.

8 0
možnosti

Keby ste boli v susednom Afganistane to by ste teda zíral.

0 0
možnosti

".....země, v nichž se socialismus dostal k moci, tyto pozvedl z ekonomické, kulturní a sociální zaostalosti."    Nejlepším příkladem je Československo, že????

  Jenže vy nejspíš budete lhát i o něm.

6 0
možnosti
Foto

To že jsme byli na úrovni NDR, tak s tím asi budete souhlasit, že ano. Ale proč potom nesouhlasit s ročenkou CIA, která pro r. 1985 uváděla, že NDR a NSR jsou ve velikosti HNP na hlavu na stejné úrovni.

2 5
možnosti

Absolutní karma! A jeden z nejlepších článků zde poslední doby, velká gratulace!

Kdyby tomu tak nebylo, neovládal by CCCP ke konci 80. let velkou většinu světa jak přímo Táborem míru a socialismu, tak přes Hnutí nezůčastněných, které se také v sovětském modelu vzhlédlo. 

De facto úspěch CCCP vyprovokoval Kabalu k životu na dluh, tisku nekrytých USD a k dnešnímu marasmu. 

Za nekryté USD se Západu a herci z reklam "na Chesterfieldky" Reaganovi podařilo "nakoupit" Raisu Maximovnu (Gorbačevu) a část KGB zase Bushovi Sr., který se teď právě skryl do nemocnice, protože je po něm už i neoddlužitelných a krachujících Jůesej "sháňka".

Naštěstí, to včas jak Číňani, tak Vladimír Vladimírovič zvrátili. 

A Kabala, a my s ní, teď budeme jak Rusku, tak Číňanům a Třetímu světu splácet i s úrokama :-(

1 8
možnosti
Foto

podobné radostné výkřiky měl, již pár dní nezvěstný, pan Cendelín.

Že by ..... ???

5 1
možnosti

milý pane jakýkoliv režim by musel pozvednout Rusko těch dob, že ho zvedli o něco komanči neznamená že by ho kapitalismus nemohl zvednout dvakrát tolik, váš výpočet a argumentace jsou zcela mimo mísu a mají nádech demagogie

7 0
možnosti
Foto

Je to sice možné, ale faktem, že v  r. 1917 nikdo v Rusku a v r. 1945 v Československu zvláště ten kapitalismus nechtěl.

0 1
možnosti

Evidentně jste v SSSR, ani v Rusku nikdy nebyl, je to blábol jak od Fučíka.

Přečtěte si třeba "Zvláštní zprávu č. 4 (tajné)" od Zikmunda a Hanzelky.

Mimochodem jeden z nich řekl, že neviděl žádný jiný tak bohatý stát (na nerostné bohatství) s tolika chudými lidmi (volně citováno).

9 0
možnosti

to co jste napsal je zcela jistě pravda a nedá se k ní nic namítat...ale napsal jste to jako pohádku ubrousku prostři se...řeklo se a byl plný stůl...pevně doufám autore ...že v příštím blogu...si přečtu i obrácenou stranu mince...která by měla k Vašemu článku patřit ...protože dle mého oblíbeného....každý rub má i svůj líc...hezký den všem....ZD...;-);-);-)

1 1
možnosti

Je potřeba taky podotknout, že Rusko není a ani před bolševickým pučem nebylo zase tak příkladem svobodné tržní ekonomiky.  Přesto dokázalo vyrábět poměrně dost železa, kulomety Maxim byly celkem v 1. světové válce konkurenceschopné. Takže tvrdit, že v r. 1989 nastal významný posun vpřed je celkem dost odvážné tvrzení.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS