Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nikdo snad nepochybuje o tom, že obchod z lidskými orgány je, pokud jde o zisky, druhý hned za obchodem se zbraněmi. To, že všechny mafie světa se na tomhle obchodu přiživují, se také nijak nezpochybňuje. Stejně tak mafie albánská. Jenomže dookola opakovaný scénář o "rozebírání" srbských zajatců kdesi v Albánii má jednu podstatnou chybu. Orgány se obětem odebírají až na místě, těsně před transplantací. To vám potvrdí každý chirurg. Takže oběti jsou přepravovány v nevědomém stavu soukromými ledadly po celé zeměkouli.

Podstatné je dostat se k imunologickým údajům příslušné oběti. Např. od zkorumpovaných lékařů. Jenomže nejsnažší je to právě u vojenských zajatců a ve vojenských nemocnicích (oběť "zemřela" na pooperační komplikace). Za kosovské války se to dělo jak v Albánii, tak v Srbsku (Bělehradská vojenská nemocnice), bez vazby na Kosovo se to dělo a děje na Slovensku, na Ukrajině a určitě i v Česku. A vsadil bych kalhoty, že dneska i na východní Ukrajině, resp. západním Rusku. No a ISIS a různé jordánské ozbrojené skupiny asi také nejsou bez viny.

Bombardování začalo až potom, co mimo Kosovo bylo kolem 1 milionu uprchlíků a hlavně, srbská armáda překročila hranice Albánie.

Camp Bonsted je tam, jak se domnívám, hlavně proto, aby se balkánci všeho druhu, vyznání a řeči zase nepustili do sebe. Co se zatím daří.

Jinak doporučuji návštěvu Albánie, Vidět, jak bez problémů spolu žijí lidé různých vyznání, jak vedle sebe stojí nová mešita a nový ortodoxní chrám, nebo mešita a katolický kostel na severu nebo v Kosovu, na vlastní oči, je dost podstatné, aby si člověk utvořil názor. 

V Kosovu to bylo stejné, až na to, že v sedmdesátých letech začala z ekonomických důvodů masivní emigrace Srbů z Kosova (na netu se dají najít demografické údaje a fotografie, jak Kosovo vypadalo v roce 1968/9!)) a ta pokračovala i v letech 80. Pak se do toho začal míchat  Bělehrad, už za Tita, potom co zemřel jeho bojový druh Hodža (Hoxa). No a jak to dopadlo, víme.

0 0
možnosti

J97a89r80a 52R71a76n87k

27. 1. 2015 19:21

A co rikate na Cinu, ktera tresta, tyra a vrazdi Falun Gong, jen proto, ze praktikuji sva cviceni a pres mezinarodni protesty stale pokracuje ve "organ harvesting" ....miliardy juanu do kasy;-€;-€;-€

http://en.wikipedia.org/wiki/Falun_Gong

0 0
možnosti
Foto

Ve zkratce Kosovo bylo území, kde žili Srbové a Albánci a několikrát za historii změnilo přislušnost k různým státům. Kosovo  v době, kdy bylo součástí Jugoslavie se snažilo o samostanost. Z uvedeného důvodu ji byla přidělena autonomie. V 90 letech v Srbsku je prezidentem  komunista Miloševič, který zbavil Kosovo autonomie a začal provádět represe proti Albáncům žijící v Kosovu. Každý tlak, vyvolá proti tlak. Kosovo vyhlásilo v roce 1990 samostanost v rámci Jugoslavie. Byla zvolena vláda Kosova a  byla vyhlášena nová ústava, která potvrdila nezávislost Kosova v rámci Jugoslavie. Uvedené prohlášení bylo schváleno referendem, které proběhlo v rámci Kosova a kterého se zúčastnilo 87 procent obyvatel Kosova a ústava byla přijata 99,87 hlasy. Kosovo začalo fungovat jako samostaný stát. V té době vedlo Srbsko válku ve Slovinsku, Bosně, Chorvatsku. takže na Kosovo pouze uvalil sankce . V únoru 1998 vtrhlo Srbsko do Kosova a začal válka. OSN se snažilo tuto válku zastavit a  nabízelo Srbsku a Kosovu řešení krize, které Srbsko odmítalo. Po vyčerpání všech diplomatických aktivit vedoucí k zastavení násilí v Kosovu,  v březnu 1999  se rozhodli všechny země NATO zahájit bombardování Srbska a v deklaraci, která rozhodnutí provázelo bylo uvedeno, že není namířena proti lidem Srbska. Nejdříve bombradování probíhalo v noci se zaměřením na vojenské cíle. Výsledek byl ten, že vojska Srbska zahájila ještě větší represe civilního obyvatelstva. Proto bylo přikročeno k bombardování civilních cílů jako jsou elektrárny, zásbníky nafty, plynu s cílem zastavit vojenskou mašinerii, což se také podařilo.

3 2
možnosti
Foto

Ať žije demagogie.

0 4
možnosti
Foto

Václav Havel poskytl v roce 1999před svou cestou do USA agentuře Reuters rozhovor, kde řekl: "Domnívám se,že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůžepochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha jevýlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž jedána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytujeútoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu Spojených národů. Alena základě své osobní zkušenosti jsem stejně silně přesvědčen, že jen časdovolí objektivně zhodnotit to, co se děje v těchto dnech v Jugoslávii a dopadna NATO.

4 1
možnosti
Foto

Jenže některým to nevysvětlíte. Podle nich bylo nebohé Srbsko nejprve napadeno Slovinskem, posléze Chorvatskem, pak Bosnou a Hercegovinou a nakonec Kosovem.

Po prozkoumání situace jsem pomáhal v obci organisovat sbírku pro Kosovo. Zajímavé je, jak se k tomu kdo stavěl. Ti, co (tajně) nosili červené trenky, byli velmi rozpačití. Inu, východní větérek. Jak jinak.

R^

3 2
možnosti
Foto

Za  komunistickou kritikou bezesporu účelového napadení Srbska NATO a USA stojí jen nenávist vůči Spojeným státům jako takovým, čímž celá ta kritika ač v mnohém pravdivá, dostává zcela jiný nádech: také účelnosti.

4 0
možnosti
Foto

Tak komunisté nemohou nenávidět Spojené státy, pouze snad nějaké amícké oligarchy, naopak musí milovat americké pracující, protože věci vidí třídně.

1 2
možnosti
Foto

Spíš nedokonalé, ale vesměs pravdivé.

1 1
možnosti

K50a40r72e29l 16B55o52k

27. 1. 2015 9:53

Zřejmě neznáte situaci v bývalé Jugoslávii před vypuknutím konfliktu. Nenávist mezi jednotlivými národnostmi potržená různorodým náboženství v tomto střetu hrálo prim.

Jednu z hlavních rolí sehrál i prezident Miloševič. Jsem přesvědčen, že nebýt tolik omýlaného bombardování, tak se jednotlivé národnosti úplně vyvraždiy.

6 1
možnosti

Slovinská válka - 1991, Chorvatská válka - 1991-1995, Bosna a Hercegovina 1992-1995, Kosovo - 1997-1999, bombardování NATO 1999. Chcete překroutit i kalendář?

2 1
možnosti

Jaksi jste zapomněl,že akce NATO byla reakce na etnické čistky prováděné srbskou armádou a různými bojůvkami.To se Vám do článku moc nehodilo.Normální komunistická demagogie...Rv

8 1
možnosti
Foto

Věřte tomu, když chcete. Pravým důvodem bylo zamezení vlivu RF. Srbsko se bralo jako nezpochybnitelný ruský spojenec, takže celé to angažmá USA bylo o jediném: mít v oblasti strategickou vojenskou základnu a vytěsnit ruský vliv.

O něco obdobného se pokouší na Ukrajině. Je to jen posouvání pozic.

4 2
možnosti

Výraz humanitární bombardování  vymyslel táta soudruh estébák Falbr a komanči samozřejmě bez jakéhokoliv překrucování a  s pravdomluvností sobě vlastní ho připisují Václavu Havlovi.

Fascinuje mě, kolik práce vám musí dát takový blábol vytvořit. Nebo na to máte zdroje a neuvádíte je? Slušný blogger by uvedl zdroje ke všem tvrzením.

Ostatně bez uvedení zdrojů nemá vůbec smysl ty lži komentovat.

6 3
možnosti

..... během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, který nikdo nemůže popřít: nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární.........   to řekl VH, to si nikdo nevymyslel.

2 1
možnosti