Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J56a54n71a 77M37a66j27o34v44á

12. 7. 2014 22:58

Nijak nesnižuji náročnost práce v obchodech - měla jsem to jednu dobu hodně z první ruky a rozhodně bych se tam s nadšením nehnala, pokud bych nemusela.

Ale nemůžu si pomoci, abych nepřemýšlela, kdy jsem pracovala někde, kde jsem s tím mohla po osmi hodinách švihnout a jít a v případě, že to bylo jinak někoho zajímaly moje přesčasy. Skoro si myslím, že nikdy. A to postupně procházím řadou profesí a v zásadě všemi sektory.

1 0
možnosti
Foto

Návrat do 19. století. Kdo se nepoučí z historie je nucen ji opakovat. Takže nastane doba pro vytváření odborů, boj za 8 hodinovou pracovní dobu. Ani muže/ženu ze závodu ani koruna ze mzdy! Déjá vu. Příští revoluci nepovedou studenti a herci, ale pokladní ze supermarketů a černí šerifové.

1 0
možnosti

Všem co tu zase naříkají nad naší mentalito, že Čech chce vše levně a tak je třeba zaměstnance odírat bych rád odkázal na podmínky zahraničních obchodů - platy vyšší, podmínky ne o moc, ale lidštější, cena srovnatelná či nižší, kvalita či množství vyšší.

Takže proč to tam jde a tady ne?

A stejné je to i s našimi bankami, jsou to pobočky zahraničních vlastníků, ale poplatky a podmínky jsou u nás horší.

Ano, jsme zemí, kde si necháme nadělat na hlavu, aby zahraniční firmy vyrovnaly své domácí ztráty či malé zisky.

A přestat chodit do těchto obchodů? Kdy na to vzít čas když v práci zůstáváme i mnohem déle, protože když to neuděláme, najdou si někoho obětavějšího?

1 0
možnosti
Foto

Ano, pro mnohé je to začarovaný kruh. A to hlavně proto, že připustili aby se stali novodobým otroky.

1 0
možnosti
Foto

Kdybyste si odpustil tu komunistickou agitku, měl by váš článek větší šanci vzbudit opravdový zájem o problémy zaměstnanců v hypermarketech. To za prvé.

Za druhé, to, že na pracovní místo nekvalifikovaného zaměstnance čeká na úřadu práce dalších deset, a že toho zaměstnavatelé zneužívají, je fakt, před kterým může přivírat oči jen ten, kdo s těmi zaměstnanci v životě nemluvil.

2 0
možnosti
Foto

Není nic snazšího než nebýt oním nevzdělaným a nekvalifikovaným.

1 1
možnosti

...tohle co jste popsal je přesně starostí odborů...a ty to také jinde řeší....kdežto tady..i za halasného jásotů exotů jako jste vy....slouží odbory jen jako žebříky odborářským papalášům do senátů, evropských trafik a jinam.....přemýšlejte....

5 1
možnosti

Přesně tak.  Jinde mají odbory založené "zdola" a proto, aby sloužily zaměstnancům.  U nás je tomu naopak a dokonce si odbory usurpují právo, vystupovat za všechny zaměstnance a simulují jakousi politickou pseudostranu.

0 1
možnosti

Faktem je, že díky "hypersupermarketům" se vylidňují centra měst a podílejí se na likvidaci malých obchůdků. I s tou kvalitou zboží to je problematické.

Avšak tento článek je ve stylu "fučíkovské" agitky a tudíž dost mimo.....

4 0
možnosti
Foto

Ne díky hypersupermarketům, ty jen uspokojují poptávku a nic víc.

1 0
možnosti
Foto

A co? Nelíbí se vám, že ve SVÉ firmě rozhoduje VLASTNÍK? Založte si SVOU firmu a tam si zas budete moci rozhodovat VY.

3 0
možnosti

Jemu se nelíbí, že firma vůbec má nějakého vlastníka. Chtěl by, aby všechno patřilo "lidu". To je potom těžké...

2 1
možnosti

Všichni chcete všechno nejlevnější, tak se nedivte, že suproše ořezávají všechno včetně mezd zaměstnanců. Schopného manažera rádi zaplatí, vohnouty co stěží vychodili školu, mají na háku, tak to prostě je. Tím se jich nezastávám, ale neděje se to plošně. To, že se ty případy dějí, neznamená, že to tak je všude. A zmiňovaná efektivita, kdy když jsou malé tržby, tak se musí někdo propustit - a to mají jako nevýdělečné prodejny dotovat? jako někde v komunismu? Ikdyž by si autor ten komunismus velmi přál??

Já do supermarketů nechodím, max. tak jednou za čtvrt roku. Utrácím za potraviny dost, ale v jiných typech obchodů. Nedávám nic za cigarety, nekupuju si značkový rifle za dva tři tácy ani trika za litr, nechodím na koncerty za tři tácy. Jde jen o to, kdo za co utrácí. Takže supermarketů se nezastávám, ale tahle marxistická logika autora, to je snůška blbostí. Jestli chcete marxistické dobro pro všechny přesně podle ducha "Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb", tak nejdřív toho "každého" naučte být zodpovědnými, ne-línými, pracovitými a přemýšlivými.

S pozdravem "V kapitalismu vykořisťuje jeden člověk druhého, zatímco v socialismu tomu je naopak" ;-D

2 2
možnosti

Ten filmový dokument Ivo Bystřičana jsem před pár lety viděla, ale smysl tohoto článku mi nějak uniká...

1 1
možnosti