Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

když jsme u toho střílení...tak příště zase třeba..kolik, kdy a kde bylo za komančů postříleno lidí na hranicích.

2 0
možnosti
JZ

Další lež, v letech 1924 - 29 I. republika ekonomicky rostla.

0 0
možnosti
JZ

Například v Radotíně komunističtí gauneři v čele s tehdejším poslancem Kopeckým zbaběle schováni za ženami a dětmi házeli po četnicích všechno možné i těžké  několikakilové kameny, nelze se divit, že jeden z četníků dostal strach a vystřelil.

Spisovatel Karel Čapek kdysi za I. republiky odmítl podepsat prohlášení sepsané Zdeňkem Nejedlým odsuzující zásahy četníků. Řekl jasně, chybí mně tam odsouzení těch (tedy komunistů), kteří tyto střety provokují.

1 0
možnosti
JZ

Četnictvo střílelo do komunistických násilníků teprve tehdy, když bylo napadeno a šlo mu o život.

1 0
možnosti
Foto

Ano. Je velmi prospěšné si tato fakta připomínat. Měli bychom tak činit pravidelně, stejně jak to dělá současná. propaganda, která se patrně řídí heslem J.V.Stalina - smrt jednotlivce je pro ni tragédie (Horáková) zatímco smrt desítek bezejmenných chudáků zastřelených za 1.republiky je dle ní patrně jen statistika . Za článek těžká karma R^

1 6
možnosti
Foto

J93a47n 68R40ý44z35n34a89r

29. 8. 2013 11:30

Nic na této zemi není dokonalé. Ale také máloco smrdí tolik, jako nauka a praxe komunistických stran.

7 0
možnosti
VS

Nebudu uvádět Stalinova zvěrstva, či zvěrstva velkýho Maa, či Pol Pota. Stačí si vzpomenout co se stalo v Gdaňsku v roce 1970, kdy komunistická policie  postřílela víc jak 40 dělníků.

2 0
možnosti

A take komunistické Polsko díky tomu padlo.

0 1
možnosti
LJ

Jistě, tatíček Masaryk nechal střílet do dělníků, to jste soudruhu neřekl žádnou novinku. Jenom mě udivuje, že to říkáte zrovna vy. A dalšímu soudruhovi Herrmanovi bych rád připomněl komunistidké zvěrstva, znárodňování soukromého majetku, násilné rozdělovánín rodin, absolutní ignoraci mezinárodních instituci jako mezinárodní červený kříž a další a další. Soudruhu, já jsem oběť toho vašeho komunismu. Nikdy jsem neviděl svojí mámu protože jste jí dali "vybrat". Buď emigrace do JAR nebo basa. A když odešla tahali jste mýho tátu po výsleších a mě chtěli dát do děcáku. A ty mi tady, soudruhu, chceš něco vyprávět? Sebrali jste nám statek, dneska je tam díra po socialistické těžbě černého zlata. Vy jste byli schopní pod tím uhlím pohřbít celou vesnici. Umíš se postavit jako chlap chlapovi? Tak tě čekám, Roudníky 62, Chabařovice, okr. Ústí nad Labem.

6 0
možnosti
MZ

jako chlap chlapovi? No to zajiste neocekavate, ze by se tenhle trasoritka postavil jako chlap

2 0
možnosti
JH

První republika byla a je idealizovaná,jako vzor demokracie, přitom zabíjením stávkujících prokázal systém jen asociálnost. Je paradox výčet obětí v roce 1968 ve srovnáním s 1.republikou...

2 4
možnosti
JZ

Herrmani jsou hloupí demagogové.

0 0
možnosti
KB

Nevím, VUML jsem neabsolvoval. Jen marxismus na VŠ a pak PŠM (politické školení mužstva) na vojně v roce 1980. Můžu vám říct, že takto zjednodušeně a demagogicky by to v té době nehlásal ani sebezarytější politruk, protože by byl za chuje. No jiná doba a jak prorokoval klasik, vstanou noví bojovníci.

6 0
možnosti